cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Стопанската дейност: скритият потенциал за нестопанския сектор в България

27 Октомври 2010

Български център за нестопанско право, в партньорство с фондация ПАЦЕП, започна изпълнението на проект „Стопанската дейност: скритият потенциал за нестопанския сектор в България", финансиран от Фондация „Америка за България". Проектът е с продължителност 18 месеца и има за цел създаването на практически умения сред неправителствените организациите за развиване на дейности, които носят приходи и едновременно с това са свързани с мисиите на организациите, както и подкрепа за стратегическия подход към дейността на НПО. 

 

Проектът е насочен към 3 основни групи:

 

  1. Неформални граждански групи и местни и новорегистрирани организации, които да бъдат обучени на базови умения свързани с функционирането на гражданския сектор;
  2. НПО с опит, които имат потенциал да започнат развитието на стопанска дейност, свързана с целите и мисията на организацията, чрез обучения за основни бизнес умения и осигуряване на възможност за тестване на бизнес идеи с доказали се бизнес консултанти;
  3. Бизнес структури, които желаят да работят в обществена полза. Те ще бъдат подпомогнати в съставянето и оценката на техните програми за корпоративна социална отговорност. 

 

 

Фондация „Америка за България" подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор в полза на свободна и демократична България. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация „Америка за България" предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.  

 

назад