cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

ТЕ ИМАТ МЕЧТИ, А НЕ ПРОБЛЕМИ

9 Октомври 2019

Ако Мартин Лутър-Кинг беше казал „Аз имам проблем“ (“I have a problem!”), вместо „Аз имам мечта!“ (“I have a dream”), то със сигурност нямаше да запомним емблематичната му реч, вдъхновила много хора за социална промяна.

Този заряд движи напред и организациите, които преминаха през осмото издание на „Предприемачество за нестопански организации“ фокусът върху мечтите, а не върху проблемите. Този фокус беше още повече подсилен по време на последната им обучителна среща в рамките на програмата. Защото срещнаха себеподобни – предприемчиви хора, които променят света и които споделят от опита и знанията си с отворени сърца, когато става дума за социално значими дела.

Техни ментори в интензивен двучасов формат бяха Борислава Владимирова и д-р Димитър Колев, част от мениджърския екип на Аксенчър България, Боян Бенев, предприемач, Виктор Кирков, спортен мениджър и социален предприемач, Виолета Недева, програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация "Америка за България", Станимира Георгиева, шоколатиер и социален предприемач. Участниците се срещнаха и дискутираха практически плановете за развитие на бизнес идеите им през призмата на продажбите – с Георги Христулев, специалист продажби, маркетинг, комуникация с клиенти, и през призмата на социалните мрежи – с Бояна Стоилова, специалист дигитален маркетинг.

 

Този фокус върху мечтите, с добър анализ на предизвикателствата и съвети за преодоляването им участниците в осмото издание предадоха на организациите в новото девето издание на Програмата.

 

11 нарисувани мечти за 11 идеи за бизнес с кауза

От творчество през стратегически маркетинг до финансово планиране и анализ на бизнес плановете – това описва първите два обучителни дни за новите участници в „Предприемачество за нестопански организации“ 2019/2020. И много нови познанства, спонтанно породили се идеи за обмен между организациите и естествено разширяване на общността на Програмата.

За нас, екипа на БЦНП, е радост да виждаме как организациите се променят, стават по-добри и по-отворени към съществуващите възможности за развитие и така постигат още повече смислени резултати в подкрепа на мисиите им. А всяка една от техните мисии е в полза на цялото ни общество.

 


Програмата «Предприемачество за нестопански организации» 2019/2020 се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и в партньорство с TELUS International Europe,  УниКредит Булбанк и Аксенчър България.

назад