cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

В очакване на новите ученици на Лятното училище за НПО 2018

4 Май 2018

Приключи подборът на кандидатите за участие в Лятното училище за НПО АРКУТИНО 2018, организирано от Български център за нестопанско право. Обучителната програма се реализира за седма поредна година с подкрепата на Фондация „Америка за България“.  

Организации от различни краища на страната номинираха свои представители за участие в едноседмичната интензивна обучителна програма „Лятно училище за НПО АРКУТИНО 2018“, която тази година ще се проведе от 10 юни до 15 юни (включително) в Международния обучителен център Аркутино в местността Аркутино. Най-голямото желание на всички кандидати бе едно – да повишат своите знания и компетенции по теми, които ще им помогнат да бъдат още по-знаещи, уверени и успешни в работата си в гражданския сектор и в своята организация.

 

Получихме кандидатури от сдружения, фондации, читалища и училищни настоятелства, работещи в най-разнообразни сфери: образование, социална сфера, здравеопазване, култура и изкуство, физическо възпитание и спорт, доброволчество, развиване на селските райони, опазване на околната среда и др. Сред тях бяха избрани 23-ма нови ученици, с които ще открием новия учебен сезон на Лятното училище за НПО в Аркутино на 10 юни 2018 г.

И тази година програмата на Лятното училище ще бъде наситена с теоретични знания и практически задачи, обособени в 6 обучителни модула и менторска програма. Сред морската атмосфера на Аркутино участниците ще се потопят в интерактивни практически занимания, динамични ролеви игри, любопитни беседи, индивидуални консултации и някои други изненади.  

Сред обучителите в Лятното училище за НПО са екипът от експерти на Български център за нестопанско право и на Информационния портал за НПО в България, а специални гост-лектори са Надя Обретенова, журналист, изпълнителен продуцент „Новини“, водещ новини и автор на журналистически разследвания и документални филми в БНТ и преподавател по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, Владимир Йончев, главен редактор на сайта OFFNews.bg и форум OFFRoad-Bulgaria.com, и Харалан Александров, социален антрополог, организационен консултант и анализатор на обществените процеси.


Повече информация за обучителите и лекторите, както и предварителната програма и обучителните модули може да намерите на Лятно училище за НПО АРКУТИНО 2018

Благодарим на всички кандидати за нестихващия интерес и споделената мотивация за участие в Лятното училище! Това ни дава увереност, че има смисъл от подобни обучителни програми, които да спомогнат за повишаване капацитета на гражданските организации от страната, както и необходимост от тяхното надграждане.

Актуална информация за другите ни отворени обучителни програми към момента или за в бъдеще може да следите в секция „Обучителни програми“ или Фейсбук страницата ни Български център за нестопанско право - БЦНП

 

Лятното училище се организира в рамките на проект „Продължаваща и разширена подкрепа за организациите на гражданското общество", финансиран от Фондация „Америка за България".

 

назад