cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Възможна ли е социалната промяна – Eдин ден в Lab4e

15 Януари 2018

Единственото сигурно нещо е промяната. Защото тя неминуемо се случва – независимо дали пасивно съучастваме в нея, или сме нейни активни двигатели. Въпросът е как и в каква посока се случва – ето това вече зависи от всеки от нас. И особено от онези, които избират да са деятели на промяната.

 
Социалните предприемачи са от групата деятели, които са призвани да разпознават обществените проблеми, да са непримирими към социалните несправедливости и да намират нестандартни решения за постигането на положителна и устойчива социална промяна. Не е лесно да си социален предприемач. Още повече в съвремие, така динамично и изпълнено с множество предизвикателства. Тези деятели обаче имат едно предимство – тяхната мотивация. А именно – да постигат справедливост, разбирателство, благоденствие, единство. Да изпълват със смисъл общественозначимите ценности и да ги превръщат в норма.
 
Социалните предприемачи имат и още едно предимство – споделянето и обмяната на опит помежду им. Принос в тази посока се стараем да дадем и ние – чрез Lab4e: Лабораторията за ноу-хау в сферата на социалното предприемачество.  Едно пространство без граници, което увлича социални предприемачи и други социални деятели в търсенето и намирането на добри решения на значими обществени проблеми. На 19 януари ви каним на Един ден в Lab4e, за да бъдем заедно търсачи и откриватели на възможните отговори, питайки се:
  • Как можем успешно да включваме хора от уязвими групи на пазара на труда и умеем ли да проследяваме ефекта от работата върху тяхното развитие?
  • Възможно ли е да намерим по-добри решения за социално-икономическото включване на мигранти и бежанци в обществото ни?
  • Какво е важно, за да се чувстваме по-добре в работната среда и да не губим вдъхновението си?
Това са трите теми, които обединяват участниците в Lab4e, а на 19 януари отваряме широко врати, за да обменим повече идеи и акумулираме енергия за промяна. Експерти от опит по трите теми ще ни гостуват. Сред тях е Фреди Улс – представител на Фондация Де Пасерел (Холандия), един от партньорите в реализацията на Lab4e. Фреди е консултант, социален предприемач с над 20 години опит в предоставянето на заетост за хора с увреждания. Специален гост ще е и Слава Кръстева, мениджър човешки ресурси, психолог и треньор с дългогодишен опит. Като част от нейната лична социална отговорност Слава споделя познанията си и провокира всеки да се замисли върху емоционалната си зрялост в работната среда.
 
Програмата за 19-и януари можете да видите във Facebook събитието Един ден в Lab4e, където ще споделим и още полезна информация по темите на трите ни срещи в петък. И ще ви очакваме, за да съпреживеем този ден заедно, да обменим опит и идеи. Защото, както стана ясно, социалната промяна не само е възможна, тя е неминуема. От нас зависи дали и как се включваме  нея и каква посока й задаваме.

Доскоро в Lab4e!
 
------------------------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------------------
Проектът „Лаборатория за ноу-хау в сферата на социалното предприемачество“ е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
 
 
назад