cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Време е за Коледа с Кауза с ДарПазар!

20 Ноември 2020

С наближаването на Коледните и Новогодишни празници, работата на социалните предприятия, с които Български център за нестопанско право работи, премина на нови, още по-динамични темпове. Платформата ДарПазар, създадена с цел подкрепа и насърчаване развитието на бизнесите с кауза, също започна да приема първите големи поръчки за празниците.

Въпреки трудностите, пред които предприятията се изправят тази година, екипите се трудят усърдно, за да предложат най-новите си ръчно изработени празнични творения. Зад тези продукти, стоят имена, истории и хора, които живеят достоен живот, благодарение осигурената трудова заетост.

Днес ще ви запознаем с Ваня, която неуморно се учи и работи в социалното предприятие „Градинка в Чашка“ на едни от тазгодишните победители в Оздравителна програма за социални предприятия Let’s Go – сдружение Няма невъзможни неща.

„Аз съм Ваня на 21 години и работя в социалното предприятие. Много ми харесва да засаждам семена и да поливам „Градинка в чашка“. Понякога ми е трудно, защото ръцете ми малко треперят, но се справям. Тук имам приятели, харесва ми да работя. Страхотно е да се работи, ако смея да кажа.“

Хора като Ваня са причината ДарПазар да съществува. А целта ни е една – да показваме плодовете на труда на хора в затруднение от цялата страна. Към момента, платформата обединява 28 социални предприятия - малки бизнеси с мисия, които предлагат своите продукти и услуги.

Нека в края на тази толкова необикновена 2020 г. да Дарим надежда за по-добро утре! Направете тази Коледа още по-приказна и позитивна и ПоДаретеСмисъл! Каним ви да намерите вашето вдъхновение и идея за подарък на www.darpazar.bg. Ще откриете оригинални коледни украси, играчки и бижута, кулинарни изкушения, аксесоари за дома в Коледно настроение. И всичко това – създадено с любов, внимание и надежда за по-добро Утре!

Научете повече за каузите на ДарПазар тук.

назад