cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Всяка история има своя край. Важното е какъв е.

16 Февруари 2021

Български център за нестопанско право е член на Обществения съвет към 44-то Народно събрание, което до броени дни ще бъде разпуснато поради изтичане на 4-годишния конституционен мандат.

Към Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите беше създаден Обществен съвет с представители на граждански организации, чиято задача бе да поставят важните и щекотливи теми в дневния ред на върховния законодателен орган, да бъдат мост между много граждански организации и хората, които представляват, и народните представители. В края на мандата си Общественияt съвет прие доклада на председателя на Съвета, Ива Таралежкова, в който подробно са описани успехите и неуспехите в процеса на застъпничество на гражданските организации чрез този инструмент за диалог в последните 4 години.

Ние, от Български център за нестопанско право, вярваме, че структурираният диалог, който гарантира максимално широк и демократичен процес на участие, е най-добрият начин за вземане на управленски решения и развитие на политики. Надеждите ни са, че следващото Народно събрание не само ще продължи традицията на взаимодействие с гражданските организации, но ще я разшири и модернизира, за да може все повече да се чува гласът на гражданите.

Доклада на Обществения съвет към КВНОЖГ може да прочетете ТУК.

назад