cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Жури в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“ 2019 са …

1 Февруари 2019

За осми пореден път се провежда конкурсът „Най-добър бизнес план на НПО“, част от програмата ни „Предприемачество за нестопански организации“ 2018/2019.

12-те финалисти тази година ще представят своите идеи за предприемачество с кауза пред 6-членно жури, включващо представители на партньорите на програмата, бизнес лидери и потенциални инвеститори. В момента тече предварително запознаване на журито с бизнес плановете на организациите, а на 15 февруари ще се срещнат с организациите, за да изберат най-добрите идеи за бизнес с мисия сред тях. Спечелилите в конкурса ще си поделят наградния фонд в размер на 40 000 лв. и ще получат допълнителна подкрепа и менторство от експерти в различни бизнес сфери през първите месеци от развиване на идеите им.

Ето и кои са членовете на журито в конкурса тази година:

                                                                                                            

Виктория Блажева, Уникредит Булбанк

Виктория Блажева е първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк. Тя е директор Комуникации, както и Diversity Manager на банката. Виктория е член на борда на директорите на Тръст за социална алтернатива; ръководи работната група по комуникационна стратегия на Съвета на жените в бизнеса в България; член е на комуникационната работна група на Асоциацията на банките в България; член на Европейската асоциация на комуникационните директори и на Harvard Club of Bulgaria. Основател е на инициативата The C-Suite Minimalists като част от MBA дисертацията ѝ в Warwick Business School. Автор на статии в Капитал, Мениджър, 24 часа, блогове и др. Завършила е бизнес програмата CORe на HBX Harvard Business School; професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford Graduate School of Business; програмата за висши мениджъри на Harvard University, John F. Kennedy School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации. Завършила е OU Business School, Великобритания и има диплома от London School of PR, където преподава, и др. Интересите ѝ са в сферите на предприемачеството, иновациите, образованието с фокус към повишаване на финансовата култура.

                                                 

Георги Бресковски, Микрофонд АД

Георги Бресковски  e изпълнителен директор на "Микрофонд" АД - първата българска неправителствена организация, занимаваща се с микрофинансиране, която се е трансформирала в търговска компания за финансиране на микро и малки фирми. Мисията на дружеството е да осигури бизнес кредити и за микро-предприемачи, да финансира нуждите на семействата с нисък доход и да поддържа добри финансови резултати, с цел обслужване на клиенти в дългосрочен план.

                                                  

Диана Трифонова, Фондация „Америка за България“

Диана Трифонова е Програмен експерт, Гражданско общество и демократични институции, във Фондация „Америка за България“. Става част от екипа на фондацията през септември 2015. Преди да се присъедини към организацията работи по проекти в областта на гражданското общество и медиите, както и в културни организации в България. Взима участие като доброволец в различни студентски инициативи и се занимава със социални и медийни изследвания. Диана има бакалавърска степен по журналистика от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет и завършва магистърската програма „Е-Европа“ в същото учебно заведение. По време на обучението си участва активно в поредица обмени и обучения в Белгия, Германия, Южна Корея и България.

                                                   

Димитър Колев, Аксенчър България

Димитър Колев е софтуерен специалист с дългогодишен опит в разработката и интеграцията на софтуерни приложения и системи. Той е работил за различни международни компании, като е осъществявал проекти в Америка, Канада, Англия, Германия, Япония и много други страни. Той има инженерно образование, а през 2001 година е удостоен с докторска степен по Електроника и Информационни технологии. В момента Димитър Колев е мениджър в Аксенчър България и ръководи изпълнението на проектите в компанията.