Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Спасителна програма: SAVE the SAVIORS

Артателие Творилница

24 Април 2020
Артателие "Творилница" на Глобална инициатива в психиатрията - София

Днес положението е извънредно за всички, но особено извънредно е за хората с психичноздравни трудности, каквито са работещите в артателие "Творилница". Единайсет души, за които повече отколкото за всички други е важно да имат сигурен, ясен и добре разчетен ден. Да имат работа, която спасява психиката и минимум доходи, които спасяват достойнството. И оцеляването. Преди кризата изработваха различни художества - възглавнички, красиви престилки, великденска украса - и ги продаваха на пазара. Сега пролетните пазари са затворени.

Пак преди кризата работеха в обществената пералня /другото социално предприятие към Глобалната инициатива в психиатрията/ и перяха за няколко детски градини, за Софийския университет, за фризьорски салони. Сега всички клиенти на пералнята са затворили. Отворена е обаче все още нуждата от маски. И те вече ги правят - 200 от тях са дарени на социални работници и домове за възрастни хора с увреждания.

Мислят и още новости - шивашки комплекти, с които можеш сам да си ушиеш красива дизайнерска платнена торба. Ще я предлагат онлайн... Засега обаче парите за заплати не стигат. За преустройване на работата - също. И за да спаси предприятието, което спасява тези психично болни хора в кризата, на помощ идва инициативата SAVE the SAVIORS / Спаси спасителите. Помага с пари и експертност. Така единайсет мъже и жени с психичноздравни проблеми ще се събуждат сутрин с ясна цел в деня - да работят и да се чувстват изправени.


SAVE the SAVIORS - за да спасим спасителите!

  

назад