Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Спасителна програма: SAVE the SAVIORS

Чудната градина

24 Април 2020
Чудната градина на фондация "Св.Николай Чудотворец", Добрич

В тази градина се отглеждат цветя и зеленчуци. Отглеждат ги 22 младежи с увреждания. Няма друго социално предприятие в България, в което да работят толкова много хора с увреждания. Това го прави уникално. Повечето от тях са останали чужди за своите семейства - изоставени от родителите си в държавни домове.

Чужди остават и за повечето работодатели, които по правило отказват работа на хора с увреждания. Но тук, в Чудната градина, те са свои - наричат ги "нашите хора". "Нашите хора" работят здраво - 5 оранжерии, 30 вида летни цветя, два декара зеле, плодни и декоративни фиданки ... За добричлии това е привлекателно място - стоката е качествена и екологична; момчетата и момичетата, които я произвеждат - мили и работливи, ще ти предложат дори да качиш своето дете на трактора. Настроението е ведро."Нашите хора" са щастливи, че имат работа, която харесват, че са заедно, че другите ги ценят, че получават и заплата.

Само че покрай кризата заплатите страдат - клиентите са си вкъщи, пазарите затворени. Имат решение - продукцията даряват на социалните домове, на детските градини, на възрастните хора. Но имат нужда и от подкрепа. Средствата от инициативата SAVE the SAVIORS / Спаси спасителите ще гарантират, че "нашите хора" няма да останат без доходи в кризата. И че усмивките им ще са си пак там, макар и скрити зад маските.


SAVE the SAVIORS - за да спасим спасителите!

  

назад