cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Други

"Подкрепа за трудовата реализация на хора с интелектуални затруднения" - резюме на правен анализ, февруари 2020

2 Юли 2020

В настоящото резюме на правния анализ "Подкрепа за трудова реализация на хора с интелектуални затруднения" представяме в синтезиран вид актуалния контекст в България и действащото законодателство в социалната и трудово-правната сфера, както и съществуващите мерки за заетост и възможности за професионално образование в подкрепа на трудовата реализация на хора с интелектуални затруднения, които екипът на Български център за нестопанско право изследвахме през февруари 2020 г.

Резюмето на правния анализ може да прочетете тук

На 9 юли 2020 заедно с Фондация „Светът на Мария“ предстои да проведем семинар „Мога да работя! Хората с интелектуални затруднения на пазара на труда“, на който ще бъдат представени резултатите от изследването. Целта на събитието е да постави темата за подкрепата, от която имат нужда хората с интелектуални затруднения, за да развиват своите умения за труд и да получат възможност да се включат на пазара на труда.

Формуляр за регисртация в семинара

 

Нина, потребител в Дневен център "Светове" на фондация "Светът на Мария", по време на трудовата ѝ практика за приготвяне и обслужване на кафе паузи в Къщата на гражданските организации.

_________________________

Материалът е създаден в рамките на проект „МОГА ДА РАБОТЯ! Подкрепа за трудова реализация за хората с интелектуални затруднения“, чиято цел е да се разработи и приложи модел на социална услуга за подкрепа за трудова заетост на хора с интелектуални затруднения. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg).

 

назад