Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Оздравителна програма: LET's GO

Видео: Награждаване на финалистите в LET's GO

30 Октомври 2020

Адаптирана, импровизирана, но все така вълнуваща – така описваме всяка една от трите мини церемонии по връчване на наградите в десетото поред издание на предприемаческата програма  на Българския център за нестопанско право – Оздравителна програма за социални предприятия Let’s Go. Съобразно мерките за безопасност, решихме тази година, вместо в рамките на събитие на живо, да уважим отличените организации и техните идеи за бизнес с кауза, като изпратим победители от миналогодишни издания на програмата, за да ги изненадат и символично да им връчат наградата от по 10 000 лв. Финалистите не подозираха защо ще ги снимаме, което направи реакцията им напълно естествена и неподправена. А ето и моментите на изненада:

  • Сдружение „Няма невъзможни неща“ – изненадата бе поднесена от представители на Фондация „Николай Чудотворец“, които преди две години бяха подкрепени в създаването на социалното предприятие "Чудната градина".
 
  • Сдружение „Онкоболни и приятели“ Бургас – наградата връчиха от Българска фондация Биоразнообразие, които през 2018 г. бяха финалисти в LET’s GO с идеята си за бутикови кутии с фермерски и био продукти.
 
  • Фондация АДРА – България – новината за това, че печелят наградата от 10 000 лв. бе поднесена от WWF България, които миналата година впечатлиха журито със своята идея за WheelVille – настолна игра, която насърчава отговорното отношение към природата.
 

Насърчени сме още повече да развиваме програмата и да продължаваме да я насочваме към хората, които виждаме, че влагат сърце и мисъл в труда си. Една от мисиите на БЦНП е да подкрепя развитието на социалното предприемачество в България и да създава среда за обмен на идеи, споделяне на опит и намиране на съмишленици. А как успяваме да постигнем това, научете тук.


Специалното издание на конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“ е част от Оздравителна програма за социални предприятия Let’s Go, която се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк, TELUS International Europe  и Аксенчър България

назад