Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК

Включи се в благотворително събитие и подкрепи социално ангажиран творец

1 Март 2023

 

Доказано е - човек е голям, колкото са големи мечтите и хората, които му помагат да ги постигне! Тази година ние Български център за нестопанско право мечтаем да наберем сумата от 10 000 лв., с които да наградим 9 талантливи творци - защитници на правата и гражданския активизъмТова са смели и съпричастни автори, които до 15 април 2023 г. ще впрегнат своя талант и креативен ум за конкурса „Граждански Будилник“ vol.6 и ще създадат социално ангажирано изкуство, разказващо за Доброто и съБуждащи света с призива: „Ние сме най-силни, когато помагаме на другите“.

Набраните средства ще подпомогнат съТворяването по най-добрия начин фестивала за права и изкуство ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК на 1 юли 2023 г. в Топлоцентрала-София. 

 

❤️ Надяваме се, че заедно с теб ще достигнем до заветната сума ❤️

 

Каузата на Гражданския Будилник може да подкрепиш с онлайн дарение или като се включиш в благотворителните ни събития, с участието на известни личности и приятели на инициативата. 

 

 

Сега ще те запознаем с част от тези страхотни събития!

ДА ЗАПОЧВАМЕ!

 

Включи се в баскетболна тренировка с кауза, водена от писателя и спортен журналист Иво Иванов

„Всеки човек притежава свой собствен микросвят и всички ние се носим, подхвърляни от обстоятелствата, в привидно произволни посоки. Понякога обаче орбитите ни се пресичат по красив и мистериозен начин и ни карат да вярваме, че може би в хаоса ни има ред и в реда ни има хаос.“

Казват, че когато нямаш какво да кажеш, цитираш някого… Е, ние имаме много какво да кажем, но предпочитаме да започнем с думите на най-добрия писател сред баскетболистите и най-добрия баскетболист сред писателите у нас – Иво Иванов - който ще води благотворителна тренировка по баскетбол в името на ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА в Испанската гимназия

Срокът да запазиш мястото си в отбора е до 1 юни 2023. Направи дарение за каузата на Граждански Будилник /минимална стойност на дарението – 50 лева/. Попълни този онлайн формуляр /за потвърждаване на дарението и споделяне на контакти за обратна връзка/.

Убедени сме, че съдбата, по един или друг начин, намира как да пресече орбитите на хората, на които им пука за гражданските свободи. Така тя ни срещна с невероятния Иво Иванов, който като нас вярва в силата на гражданското сдружаване. Надяваме се, че така ще се засечем и с теб на баскетболното игрище. С участието си в благотворителното събитие ще подкрепиш общата ни мечта – да наберем сумата от 10 000 лв. за наградния фонд на талантливи творци – защитници на правата и гражданския активизъм.

 

***

 

Участвай в благотворителна тренировка по бадминтон с шампиона Любен Панов

 

Ако си почитател на ракетния спорт, стратегическото мислене и бързите движения или имаш желание да се пробваш в ново спортно предизвикателство с двухилядолетна история – включи се в благотворителна тренировка по бадминтон с  шампиона Любен Панов на 11 март 2023 от 09:00 ч в спортната зала ВИАС (адрес: София, бул. „Христо Смирненски“ 1)

Освен че е многократен медалист от национални, балкански и международни турнири по бадминтон, Любен Панов има и други супер сили – той е глобален активист за граждански права и посланик на каузата на Граждански Будилник. Днес имаш възможността да се включиш в ексклузивна тренировка с една от най-опитните ракети на бадминтона у нас и заедно с това да подкрепиш правата и гражданския активизъм.

Срокът да запазиш мястото си в отбора е до 10 март 2023. Направи дарение за каузата на Граждански Будилник /минимална стойност на дарението – 50 лева/. Попълни този онлайн формуляр /за потвърждаване на дарението и споделяне на контакти за обратна връзка/.

 

***

 

Изрисувай концертните тениски на Cool Den и подкрепи социално ангажиран творец

 

Срещни Cool Den  на 13 март 2023 г., от 19:00 до 20:00 часа в новото споделено социално пространство на Български център за нестопанско право, Българска фондация Биоразнообразие и JAMBA  (адрес: София, ул. „Христо Белчев“ 3, партер)

Момчетата от супер яката българска банда Cool Den стават посланици на каузата Граждански Будилник в подкрепа на социално ангажирани илюстратори, фотографи и текстописци. Като тях и ние вярваме, че всеки ден трябва да поливаме своя характер, както и своите убеждения. Този път ще го направим по най-забавния възможен начин!

Никола Симеонов (китара, вокал), Ивайло Петров (китара), Васил Андреев (бас) и Теодор Чирпанлиев (барабани) те канят на бутикова среща с музика и цветове. Освен че ще имаш време за лични разговори, ще можеш да оставиш и своя артистичен отпечатък върху тениските, с които момчетата ще излязат на големия си концерт на 18 март 2023 в Club MIXTAPE 5, София.

Споко, дори и да не си майстор на четката, ще можеш да споделиш идея си и тя ще бъде претворена върху тениските от визуален артист, отличен в Гражданския Будилник.

Изненадите не свършват дотук - трима от гостите на артистичната среща ще получат безплатни билети за концерта на 18 март в MIXTAPE 5, като имената им ще бъдат изтеглени на томболен принцип.

Срокът да запазиш мястото си е до 12 март 2023. Направи дарение за каузата на Граждански Будилник /минимална стойност на дарението – 30 лева/. Попълни този онлайн формуляр /за потвърждаване на дарението и споделяне на контакти за обратна връзка/.

 

***

 

Потопи се в магията на етиопското кафе, приготвено от Ива Дойчинова на 18 март 2023

 

Етиопското кафе е пълно сетивно изживяване. Когато допълним магията с един от най-обичаните и разпознаваеми гласове на радиото у нас – този на Ива Дойчинова, сетивата пируват.

Ива Дойчинова е журналист за граждански каузи и верен приятел на Български център за нестопанско право (БЦНП). Тя е и един от най-пламенните сподвижници на каузата на Гражданския Будилник, който истински припознава смисъла на това да насърчаваме създаването и популяризирането на социално ангажираното изкуство. Споделяйки тази мисия, Ива Дойчинова кани всеки любител на кафето да се потопи в изкуството по приготвяне на етиопско кафе. Докато печеш кафето си по автентична етиопска рецепта под изкусното диригентство на Ива, ще чуеш любопитни истории за културата и гражданския активизъм в Етиопия. Магията ще се случи отново в новото споделено социално пространство на (адрес: София, ул. „Христо Белчев“ 3, партер)

За спомен от това вълнуващо преживяване ще можеш да си вземеш за вкъщи пакетче кафе, наречено от теб. 

Срокът да запазиш мястото си е до 17 март 2023. Направи дарение за каузата на Граждански Будилник /минимална стойност на дарението – 50 лева/. Попълни този онлайн формуляр /за потвърждаване на дарението и споделяне на контакти за обратна връзка/.

 

***

 

Благотворителна презентация с дегустация на японски чай с Николай Кандиларов от Tea Topia

 

Обичаш ли да пиеш чай? А мечтаеш ли да посетиш Япония? За час и половина можеш да се пренесеш към благоуханните чаени плантации на Далечния изток, да отпиеш автентичен японски чай и заедно с това - да допринесеш за една добра кауза. Ако сме те заинтригували – заповядай на благотворителната ни презентация и дегустация на японски чай, водена от Николай Кандиларов от Tea Topia на 19 март 2023 от 10:30 на ул. „Христо Белчев“ 3.

Като човек, който е живял в Япония и е черпил опит от самия „извор“, Николай ще ни преведе през кратката история за японския чай и районите, в които се отглежда. От него ще чуем любопитни истории и интересни факти за самия чай:

  • какви са традиционните видове
  • какво съдържат
  • кои са автентичните методи на култивиране и
  • какви са начините на приготвяне в промишлени и домашни условия

И всичко това – докато сетивата празнуват, дегустирайки неповторимия вкус на 4 вида чай, който всеки сам е приготвил на място.

За спомен от това вълшебно преживяване ще получиш пакетче с 5-ти вид японски чай, на който можеш да се насладиш у дома.

Срокът да запазиш мястото си е до 18 март 2023. Направи дарение за каузата на Граждански Будилник /минимална стойност на дарението – 50 лева/. Попълни този онлайн формуляр /за потвърждаване на дарението и споделяне на контакти за обратна връзка/.

 

***

 

Благотворителен урок по Design Thinking  с Моника Ковачка-Димитрова

 

Хей, здравей! Как мислиш днес? Искаш ли да форматираш начина си на мислене така, че да работи най-добре за теб… Е, подготвили сме обучение по Design Thinking специално за теб, което на всичкото отгоре е и с благотворителна цел!

Design Thinking е метод* за решаване на комплексни проблеми чрез силна емпатия към човека, който има проблема, и по този начин - създаване на иновативни решения. В рамките на един час, ще се запознаете с метода и ще го пробвате на място. Така ще откриете как този начин на мислене може да се прилага във вашата работа или ежедневие и ще подобрите своите способности да решавате комплексни проблеми, а като страничен ефекти ще станете и по-иновативни.

Урокът ще се води от Моника Ковачка-Димитрова, която се занимава с Дизайн Мисленето (Design Thinking) от 2012 г. в SAP за създаване на софтуерни продукти, подобряване на услугите и стимулиране на иновативността на софтуерните разработчици. Тя и нейните колеги от SAP преподават метода на студентите от ФМИ в Софийски университет.

Срокът да запазиш мястото си е до 21 март 2023. Направи дарение за каузата на Граждански Будилник /минимална стойност на дарението – 50 лева/. Попълни този онлайн формуляр /за потвърждаване на дарението и споделяне на контакти за обратна връзка/.

 

***

 

Благотворителна куиз вечер VI: Свободата в изкуството

Хей, ако си фен на викторините, особено на тези, които са с дорба цел, те предизвикваме да се включиш с отбор съмишленици в благотворителната куиз вечер, посветена на Свободата в изкуството!

Куиз мастърът и приятел на Български център за нестопанско право - Румен Иванов - е подготвил компилация от епични въпроси, които ще те накарат да подскачаш на място от вълнение, докато завърташ лентата на спомена за култови сцени от киното, театъра, музиката и литературата.

Освен чест и слава, отборът първенец с най-много точки ще спечели специални награди с дизайнерската визия на Гражданския Будилник.

Как да се включиш:

  • Сформираш отбор от максимум 6 участници
  • Записваш отбора в този онлайн формуляр
  • На място в КЕВА – 5 лева е минималната стойност на дарението, с което всеки от отбора може да се включи в куиза 

 

Подготвили сме и още интересни събития, съБуждащи ума и тялото! Очаквай да ги обявим скоро :)

 

 

За организатора - Български център за нестопанско право

Български център за нестопанско право (БЦНП) е неправителствена организация в обществена полза. Нашата мисия е да подкрепяме хората в България да се сдружават свободно и да са граждански активни. Това правим повече от 22 години. За нас сдружаването и гражданските организации са повече от ценност – те са двигателят на гражданското общество.

Затова, за нас е особено важно все повече хора да разпознават гражданските организации около себе си, да бъдат съпричастни към техните каузи, да доброволстват и да се доверяват на силата да се свързваме в Доброто и да помагаме.

 

За връзка с нас

Ако имаш въпроси или искаш нещо да ни споделиш, може да се свържеш с нас на имейл: budilnik@bcnl.org или по телефон: 0888 519 991, лице за контакт: Айлин Юмерова.

 

назад