Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Други

Законодателен и комуникационен наратив на домашното насилие

17 Октомври 2023

Публикацията "Законодателен и комуникационен наратив на домашното насилие" съдържа анализ на често срещани въпроси, свързани с домашното насилие и насилието основано на пола. В сборника са поместени подбрани извадки от законодателството и доклади на GREVIO относно защитата от домашно насилие. Материалът включва и цитати от развилите се в Народно събрание дебати през 2023 г. във връзка с изменения на Закона за защита от домашното насилие и полезни връзки други ресурси и кампании, посветени на противодействието на домашното насилие и насилието основано на пола.

 

© Всички права запазени. Български център за нестопанско право допуска използването на публикацията или части от нея единствено при цитиране на източника и авторите му.

Илюстрация на предна корица: Anna Shevchuk, pexels.com

София, 2023

 

Материалът е подготвен от Български център за нестопанско право в рамките на проект „От застъпници за застъпници“, чиято цел е да подкрепи консолидирането на застъпническите усилия за подобряване на законодателството и практиките за защита от домашно насилие и от базираното на пол насилие. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

назад