Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

2022 – целите изпълнени, мечтите надградени

20 Декември 2022

Е, малко са нещата по-хубави от идващите празници – това да си с хора, които харесваш, да правиш неща, които те изпълват с гордост и желание на другия ден да продължиш още по-мотивирано, и да имаш чувството, че нещата вървят все по-нагоре и напред.

Така се почувствахме ние, екипът на БЦНП, в края на тази година, защото цяла година работихме усилено всичките ни инициативи да се случват и по-добре от преди. Започнахме и нещо ново, което от години мечтаем да направим – да надградим Къщата на НПО с едно ново социално пространство, в което съвсем обикновени хора, които даже и да не са чували за НПО, ще дойдат, ще имат случайна или не среща с готини граждански организации и това ще запали гражданската им активност. Е, успяхме! И заедно с близките ни приятели от Фондация Биоразнообразие и Jamba започнахме това екзалтиращо преживяване.

Ние си знаем – малкото е много! И всичко, което правят гражданските организации в България променя това общество и всичките му общности към по-добро, защото помагат на хората да са задружни, да се подкрепят, да вземат решения, а не да чакат. Да изискват и контролират държавата, а и да мечтаем всички за нещо повече. Това са изводите от едно от последните ни проучвания за това как преживяват кризите (COVID 19, бежанци, политическа криза) в София различните общности, какво им помага и какво им липсва.

Пожелаваме на всички да са здрави и да се радват на успехите си, и разбира се - да си изкарат хубаво празниците.

Екипът на БЦНП

назад