cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

ЕТО КОИ ЕКСПЕРТИ и лектори ще видите на 27 ноември – Регистрирайте се!

23 Ноември 2020

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК И СЕГА за събитието на 27.11.2020 г. от 10:00 часа.

Тази седмица Български център за нестопанско право стартира новата инициатива „Да пораснем заедно: идеи и действия за по-добро утре“. Целта е да подкрепим социални предприятия от цялата страна, като им дадем нови идеи и инструменти за справяне с кризата, причинена от COVID – 19.

Бизнесите с кауза, както много други браншове у нас и по света, поеха голям икономически удар, пълните последствия от който тепърва предстои да усетим. Ето защо, създавайки новата програма, с мисълта да предоставим най-доброто, най-полезното и най-практичното, решихме да се обърнем към лидерите в сектора.

Днес ще ви запознаем с лекторите от РАБОТНА СЕСИЯ 1, които в рамките предстоящото обучение ще посветят времето си в подкрепа на общността от социални предприятия, с които Български център за нестопанско право работи.

 

РАБОТНА СЕСИЯ 1 „Финансови инструменти, адаптирани за социални предприятия – примери“

Надя Захариева от Фондация „Америка за България“, модератор на Работна сесия 1

Надя Захариева е програмен директор на област „Бизнес, предприемачество и технологии“ във Фондация „Америка за България". Тя има 17-годишен опит в инвестициите и банкирането. Била е Мениджър инвестиции в програмата за финансиране на хотели в Българо-американска кредитна банка, а преди това в Българо-американски инвестиционен фонд. Завършила е Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство в София.

 

Иван Димов от Фондация Сингъл степ, който ще представи финансовите инструменти и тяхното приложение в социалните предприятия.

Иван Димов е основател на фондация Сингъл Степ и управител на The Steps, социалното предприятие на фондацията..

Професионалната му кариера се развива в областта на финансите, като инвестиционен банкер и рисков инвеститор в Ню Йорк и Сидни, Австралия (Credit Suisse, Gramercy Communications Partners, Lazard), предимно в сферите на медии, телекомуникации и технологии.

Иван е съосновател и финансов директор на Bulgaria Innovation Hub в Сан Франциско, социално предприятие, което има за цел да подпомага предприемачеството в България и да улеснява достъпа на български технологични стартъпи до американския пазар – да създаде двустранен мост между българската предприемаческа екосистема и Силициевата долина.

 

Ewa Koncza, European Venture Philanthropy Association, която ще покаже добри примери за Venture philanthropy от Централна и Източна Европа.

Ewa Konczal става част от EVPA през май 2014 г. като мениджър за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Ewa разпространява знанията за рисковата филантропия и социалните инвестиции в ЦИЕ.

Тя управлява първия полски VP Fund Valores, инициатива на общността в Полша. Ева има над 15 години опит в социалното предприемачество като представител на Ashoka в Полша и като директор на Ashoka за Централна и Източна Европа.

Преди Ашока, Ева е работила в Индия с Global March Against Child Labor, а в Египет с AIESEC и Египетско-полската асоциация на бизнесмените. Тя е създала Фондация „Вълшебната планина“, използвайки планинските спортове и естествената конна езда като инструменти за промяна за хора в неравностойно положение. Ева е носител на наградата за предприемачество и лидерство на възпитаниците на AIESEC. Има магистърска степен по маркетинг и мениджмънт.

 

Виктория Блажева от УниКредит Булбанк, която ще представи серия от банкови продукти за социални предприятия.

Виктория Блажева е първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк. Тя е директор Комуникации, както и Diversity Manager на банката. Виктория е член на борда на директорите на Тръст за социална алтернатива; ръководи работната група по комуникационна стратегия на Съвета на жените в бизнеса в България; член е на комуникационната работна група на Асоциацията на банките в България; член на Европейската асоциация на комуникационните директори и на Harvard Club of Bulgaria. Основател е на инициативата The C-Suite Minimalists като част от MBA дисертацията ѝ в Warwick Business School. Автор на статии в Капитал, Мениджър, 24 часа, блогове и др. Завършила е бизнес програмата CORe на HBX Harvard Business School; професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford Graduate School of Business; програмата за висши мениджъри на Harvard University, John F. Kennedy School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации. Завършила е OU Business School, Великобритания и има диплома от London School of PR, където преподава, и др. Интересите ѝ са в сферите на предприемачеството, иновациите, образованието с фокус към повишаване на финансовата култура.

 

Георги Бресковски от Микрофонд АД, който ще продължи с опита на Микрофонд АД с кредитните продукти за социални предприятия.

Георги Бресковски  e изпълнителен директор на "Микрофонд" АД - първата българска неправителствена организация, занимаваща се с микрофинансиране, която се е трансформирала в търговска компания за финансиране на микро и малки фирми. Мисията на дружеството е да осигури бизнес кредити и за микро-предприемачи, да финансира нуждите на семействата с нисък доход и да поддържа добри финансови резултати, с цел обслужване на клиенти в дългосрочен план.

 

Пламена Димитрова от Фондация Reach for Change България, която ще разкаже къде и дали се срещат нуждите на социалните предприемачи и очакванията на финансиращите организации.

Пламена Димитрова е мениджър "Програми и комуникация" във фондация Reach for Change България. Част е от екипа на фондацията от 2015 година и е участвала в организирането на обучения, консултации и срещи за обмяна на опит за над 80 социални предприемачи в Инкубатора и Акселератора на фондацията. Отговаря за стратегическите комуникации и кампаниите на Reach for Change България. В партньорство с различни медийни партньори създава интервюта и истории, които разказват за развитието на социалните предприемачи и промяната, която постигат.

 

Следете ни отблизо, за да ви запознаем и с останалите експерти от РАБОТНА СЕСИЯ 2, които с обединения си опит ще допринесат за създаването на една успешна и подкрепяща бизнес среда за социалните предприятия у нас.

Инициативата се организира от Български център за  нестопанско право, Българска Фондация Биоразнообразие, Фондация „Сингъл Степ“ и социално предприятия „Чудната градина“ и с подкрепата на Фондация „Америка за България", UniCredit Bulbank, Фондация Reach for Change и Балкански институт по труда и социалната политика.

назад