Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Eто кои са отличените идеи за бизнес с кауза в Програма за предприемачество за НПО LET’s GO 2022

23 Май 2022
Това не е просто бизнес...

Благодарение и на тазгодишното издание на Програма за предприемачество за НПО: LET’S GO имахме шанса да се срещнем с наистина вдъхновяващи личности. Винаги сме се възхищавали на задвижващите сила и хъс, с които една група посветени хора са решили да променят света към по-добро, чисто и просто следвайки мечтите си. Някои биха казали, че това са съвременни герои. Хора, които знаят, че за да променим нещо, трябва някой да предприеме конкретно действие. Но знанието не има стига. Решили са те да са този някой.

Точно с такива хора ни срещна LET’S GO 2022. След вдъхновяваща и динамична серия от индивидуални менторски консултации, срещи, обучения, дискусии и тн. финално 12 организации се включиха в надпреварата да получат летящ старт на своите идеи за бизнес с добавена стойност.

Финалният избор и тази година поверихме на експертно жури от света на бизнеса – специалисти от Фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк, TELUS International Bulgaria , Accenture Bulgaria и Ebag, които многократно са доказвали, че умеят да разпознават добрата идея още в зародиш.

Както всяка година, решението за това кои 3 организации ще получат финансова подкрепа в общ размер на 30 000 лв. беше трудно. Истината е, че всички идеи са добри и имат страхотен потенциал да постигнат мини революции и да подведат нови процеси на иновации всяка в съответната сфера. Въпреки това, след дълги часове обсъждане и гласуване, журито взе своето решение. Ето кои са тазгодишните отличени в конкурса:

 

1. Сдружение "Възможности без граници" – гр. София

Сдружението работи активно в посока толерантно приемане на многообразието от хора и лични истории в съвременното общество. Имат идея да комерсиализират игровизацията на обучението за правата на човека. Пожелаваме им успех!

 

2. Сдружение „Направено с любов 21“ – гр. Перник

Сдружението работи за подпомагане на творци с увреждания и техните семейства за достоен и независим живот. Имат идея  да провеждат творчески работилници с участие на хора с увреждания. Планират създваване и на видео албум за всеки творец и да покажат силата на духа им, креативността и любовта, с която работят от дома си или социалната институция.

 

3. Народно читалище" Любен Каравелов - 1897" – с. Куртово Конаре

Мисията на читалището е да създава и разпространява духовни ценности, чрез развиване на творческите способности на общността. Участието на екипа в Програмата цели да го подкрепи в избистрянето и оформянето на финална идея за стопанска дейност, свързана с туристическия пакет „На гости на Куртово Конаре“, в който влизат местни разходки до двореца „Кричим“, съвместно приготвяне на храна, традиционни зимнини, демонстрация на занаяти и др.

 

Е, честито на победителите! Вие станахте част от историята на БЦНП и на LET’s GO! Нямаме търпение да видим реализирането на вашите идеи.

Тази година церемонията по връчване на наградите се проведе в The Steps, а водещ на събитето бе Филипа Огнянова от Българска национална телевизия. Благодарим за дългогошната подкрепа на БНТ и за това, че продължават да вярват в смисъла на това заедно да разказваме добрите истории.  

Програмата бе предизвикателна за някои, освежаваща за други, а за трети – ново начало. Благодарим на всички участници и за това, че никой не се отказа пред серията от предизвикателства, с които се сблъскаха по време на процеса по подготовка за участие в конкурса.

Уверихме се, че наистина няма лимит на това колко добри неща можем да сторим, когато сме заедно и държим поглед единствено към финалната цел, а именно – по-добър живот, среда и бъдеще за всички.

За нас от БЦНП е привилегия да сме част от живота на българските граждански организации и няма да спрем да търсим нови начини да подкрепяме и реализираме идеите, които имат потенциала да променят човешки съдби.


Програмата се организира от Български център за нестопанско право с подкрепата на фондация "Америка за България", Аксенчър България, УниКредит Булбанк и Telus International.

          

 

 

назад