cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

European Social Economy Summit Mannheim 2021 – конференция за социално предприемачество

19 Май 2021

Какъв би бил резултатът, когато на едно място се съберат представители на институции, бизнеси, граждански организации и активисти от цяла Европа, за които социалната промяна е въпрос на всеобщо усилие? Отговорът е вдъхновяващо събитие на Европейската комисия, посветено на заздравяването на социалната икономика на европейско равнище – EUROPEAN SOCIAL ECONOMY SUMMIT Mannheim 2021

Както знаете, голяма част от усилията на Български център за нестопанско право в посока подкрепа и развитие на устойчивостта на НПО се крие в това да насърчаваме организациите да разгръщат социално предприемаческа дейност. Сред тези усилия попада и серията от тематични дискусии „Да пораснем заедно: идеи и действия за по-добро утре“. Тя ни позволява да споделяме опит и да обменяме размисли и съвети, за да могат ангажираните със социални каузи хора и организации да продължават да намират нови идеи за подобрение на средата, в която живеем.

След като обсъдихме перспективите за финансови инструменти за социалните предприятия в България и разисквахме върху връзката ВЪЗМОЖНОСТИ -> ТРУДОВИ УМЕНИЯ -> ЗАЕТОСТ -> ДОСТОЕН ЖИВОТ, дойде ред да отправим покана към всички организации, които развиват стопанска дейност да се включат в дигиталната конференция EUROPEAN SOCIAL ECONOMY SUMMIT Mannheim 2021.

Кратко представяне на конференцията можете да чуете тук:

 

Събитието се организира от Европейската комисия в партньорство с гр. Манхайм (Белгия) и цели да заздрави социалната икономика в Европа, като анализира сферите й на влияние – икономическо развитие, социално включване, дигитализация и преход към зелена икономика. Дискусиите в програмата имат три основни фокуса – дигитализиране на социалната икономика, социални иновации и международна и междусекторна колаборация.

Сред планираните сесии от дневния ред попадат теми, като:

  • Стратегии и иновации при методите за включване и набиране на персонал
  • Оценка на социалното въздействие – примери и научени уроци;
  • Тактики за постигане на целите за устойчиво развитие и преходът към социална икономика – трудностите и предизвикателствата пред социалните предприятия от 8 европейски държави;
  • Заздравяване на инвестиционната екосистема и привличане на инвестиции - Европейски средства  
  • Необходимостта от управление на социалната икономика
  • Клъстери за социални и екологични иновации
  • Нов поглед върху насърчаването на социални иновации – концепцията за ограничена рентабилност

 Български център за нестопанско право ще вземе участие в сесията “A new angle to foster social innovations: limited profitability as backbone of the EU action plan“, за да споделим нашия поглед относно трудностите и предизвикателствата в развитието на социалните предприятия у нас. Ще се радваме да ви видим сред участниците в дискусията.  

Наистина вярваме, че ключът към това да бъдем не само инициатори, но и двигатели на промяна, се крие в непрестанното обсъждане, обмяната на опит, идеи, създаването на ценни връзки и разучаването на нови тактики и стратегии. Възможности, от които всеки участник в събитието ще може да се възползва.

Конференцията е безплатна и ще се проведе онлайн на английски език на 26 и 27 май 2021 г.

Необходима е предварителна РЕГИСТРАЦИЯ, за която можете да изгледате подробното видео:

Включете се, за да бъдете в час с най-новите тенденции, добри примери и практики в европейски план и нека заедно се вдъхновим за развитието на българската социално предприемаческа еко-система!

 

назад