Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Годишен отчет 2023 - Щрак и чупим ежедневието!

16 Април 2024

Всяка година има своя чар, има своите силни и своите не толкова силни страни. За екипа на БЦНП 2023 г. беше динамична, с много инициативи, с постижения, които ни донесоха удовлетворение, но и с предизвикателства, за решението на които все още търсим отговори.

Гордеем се с работата си по всички законодателни инициативи, защото те променят ландшафта за гражданските организации. И приемаме с голяма отговорност порасналите ни инициативи за развитие на капацитет на НПО. Тази година включихме в нашите програми над 1086 НПО съмишленици. Трудна, но важна инициатива за сектора е и работата по нахлуващия изкуствен интелект (AI) и осигуряването на равенства и достъп при прилагането на технологиите, които го използват. Това ще е постоянна тема за гражданските активисти за следващите поне 10 години.

Преминахме през всичко това, само защото имаме най-добрия екип, за който няма планина, която не може да повдигне. За нас ежедневието не е всеки пореден ден, а ежедневно усилие да помагаме хората да се сдружават свободно и да са граждански активни.

Повече ви разказваме в нашия годишен отчет за 2023 г. ТУК.

назад