Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Играта „Граждански Будилник“ и щанд на „ДарПазар“ по време на „Реките на София“ 2023

30 Август 2023

В първите дни на месец септември пространството на Перловска река до Топлоцентрала в София ще се събуди и оживи с ново предназначение. Благодарение на фестивала на фондация „Колективът“, наречен „Реките на града“, ще открием, че мястото край реката може да се използва за срещи с музика, изкуство, магичен дизайн, както за и прожекции на филми, творчески работилници, изложби и други събития за всички възрасти. 

В оживяването на пространството ще се включи активно и Български център за нестопанско право с две наши инициативи – играта на „Граждански Будилник“ и „ДарПазар“ със своите продукти с кауза, дело на социални предприятия. 

Интерактивната гражданско-образователна игра „Граждански Будилник“ е подходяща за деца, но и за техните придружители и млади хора. Тя включва търсене и намиране на тайнствени отговори, скрити около фестивалната зона край Перловска река. Ключов символ в играта е жълтото рошаво петле, което дава подсказки къде са скрити отговорите назагадките. Петлето с любопитни истории напомня колко е важно да работим заЕдно, да изказваме мнението си и да се борим за нещата, които искаме да променим за по-добро. Благодарение на играта учим за правата си, решавайки казуси със спасяване на дървета и животни, за изчистване на отпадъци, за изразяване на мнение в клас и др.  

Освен забавната игра, по време на „Реките на София“ ни очаква и щанд на инициативата „ДарПазар“, чрез която можеш да даряваш, пазарувайки. Тя събира на едно място продукти с кауза на социални предприемачи. Купувайки си продукт от „ДарПазар“, подкрепяте конкретна човешка съдба, идея, развитие. Всяка покупка е част от устойчиво решение за по-добра среда, в която да успяваме всички. 

Очакваме ви на нашия щанд край Перловска река до Топлоцентрала в Южен парк II на 1-ви септември (петък) от 13 до 19 ч., както и на 2-ри септември (събота) от 10 до 18 ч. Станете част от една интересна инициатива, която подобрява връзката между българските градове и техните реки, като същевременно можете да научите повече за гражданските си права и да подкрепите благородни каузи.

---
Фестивалът „Реките на София“ се провежда със съдействието на фондация „Америка за България“.

назад