Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Когато бизнесът подкрепя НПО – започват менторските срещи в Let’s Go 2022

8 Април 2022

Това не е просто бизнес. Така обичаме да описваме развиването на стопанска дейност за НПО. Защото е необходимо повече от търговски нюх, знания и умения по ключови теми, като маркетинг, финанси, счетоводство, стратегическо планиране и тн. За да развиваш стопанска дейност с добавена стойност е нужно още нещо – сърце за каузата. Каузата, която движи света към по-добро. Никога не е било въпрос само на бизнес. Радваме се, че и тазгодишните участници в Програмата за предприемачество за НПО: LET’s GO 2022 не само припознават това мислене, но са самото олицетворение на онези реактивни двигатели на промяна, задвижвани от желанието да вършат добро. Това ни вдъхновява и допълнително затвърждава вярването ни, че … има смисъл.

Е, в този космически полет те не са сами. Реактивният двигател се нуждае от непрестанна поддръжка, оптимизация, ремонт, почистване и подобряване. Ето защо ние отново заложихме на екип от специалисти, които и тази година да подкрепят участниците в LET’s GO в това да получат един уверен, добре планиран и изрепетиран леятщ старт – отправени към това да постигат нужната промяна. Казваме сърдечно „Добре дошли!“ на менторите в LET’s GO 2022! Това е онази ударна група експерти от света на бизнеса, която в следващите седмици ще провежда индивидуални и групови консултации с екипите на гражданските организации от Програмата. Целта е да ги подкрепят в изготвянето на индивидуални бизнес планове, като им предоставят оптимална практическа насока по темите финансово планиране и маркетинг и бизнес планиране.

Ето ги и експертите, които не спират да вярват в каузите на гражданските организации и отново припознаха смисъла и добавената стойност от развиването на социално предприемаческа дейност:

Божидар Николов – регионален търговски представител, UniCredit Bulbank

От 12 години Божидар е част от УниКредит Груп. Ако трябва да интерпретира една фраза, добила популярност през последните седмици „Аз съм УниКредит“. Стремежът му за лично и професионално развитие, го докосва до няколко длъжности в банката, като „най-малкото общо кратно“ в тях е търговската им насоченост. Включва се в менторските среща на Let`s Go като ръководител на едно регионално звено, постигащо големи успехи.

 

Кристина Жечева – мениджър бизнес клиенти в Дирекция банкиране на дребно, UniCredit Bulbank

Кристина е в банката от 5 години, като е заемала различни позиции - Консултант клиенти, Консултант развитие на индивидуални клиенти и настоящата – Мениджър бизнес клиенти в две структури. В момента работата й е свързана с привличане на нови клиенти и поддържане на връзки с настоящи клиенти на банката от сегмента “Малки и средни предприятия” – тук се включват и организации от неправителствения сектор, консултиране и договаряне на условията по предлаганите банкови продукти.

 

Илия Пацев – регионален експерт инвестиционни продукти, UniCredit Bulbank

Илия работи в УниКредит от 2011г., когато започва като стажант. Заемал е различни позиции, свързани с общо банково обслужване, ипотечно и потребителско кредитиране. През последните почти четири години работи в областта на инвестиционните продукти като смята, че с тяхното разпространяване и с все повечето разговори с клиенти на тази тема, допринася за повишаването на финансовата култура у нас.

 

Милена Стратиева – изпълнителен директор на Фондация ДЕВЕТ и съосновател на бизнес академията 9Academy

Милена е маркетинг и PR специалист с над 10 години опит. Проектите и организациите, за които е работила, са както в НПО сектора, така и сред малки и големи бизнес организации. Професионалният ѝ опит включва мениджърски позиции в център за професионално образование и в театър, като има и богат опит като консултант и обучител.

 

Георги Христулев – управител на дигитална агенция Web Direct

Георги е sales coach, NLP мастер практик, медиатор. Управител на дигитална агенция Web Direct, съдружник в счетоводна компания QBS, управител на „Агенция за право и финанси“ ООД. Повече от 4 000 човека от почти 1 500 фирми посещават обученията, които води и организира. Автор е на книгата „От любов към продажбите”.

 

Веселина Панайотова - консултант развитие на стопанска дейност и Теодора Иванова – Вълева - изпълнителен директор на фондация Impact Drive

Веселина има 15 години опит в корпоративния сектор на висши ръководни позиции. Работила е за P&G, Фикосота и Carlsberg България. През 2019 стартира кръг от жени консултанти и така започва да работи като предприемач. От две години работи и с НПО сектора за развитие на стопанска дейност. От януари'22 е част от управителния съвет на фондация Импакт Драйв, с основен фокус върху развитие на инициативите www.momgotajob.eu & www.digicoms.eu.

Професионалният живот на Теодора е свързан с дизайн и управлението на грантови схеми, проекти и програми от различен мащаб. Работила е за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор. Била е част от екипа на Институт Отворено общество - София, участва в развиването на организации и инициативи, които създават връзка между НПО и корпоративния сектор (CSR Bulgaria, Diversity Pays Off). През 2017 е сред основателите на Impact Drive и оттогава, работи за устойчиви организации, адекватна среда за работа на НПО и активни и ангажирани граждани.

 

Е, това са те. С подобен екип от опитни професионисти, сме сигурни, че тазгодишният випуск в LET’s GO ще покорява нови върхове. А когато си тръгнал да растеш нагоре, след като изкачиш върха не ти остава нищо друго, освен да полетиш към звездите. Успех на участници и ментори и ви пожелаваме полозотворни консултации, продуктивни срещи и вдъхновяващ обмен на идеи, стимул и заряд.

Междувременно елате във Facebook, където попитахме менторите ако предприемачеството представляваше процеса по сглобяване на 1 автомобил, а необходимите бизнес умения бяха съставните части на машината – с каква част биха влезли да помогна в Програмата! Вижте техните оригинални отговори тук.


Програмата се организира от Български център за нестопанско право с подкрепата на фондация "Америка за България", УниКредит Булбанк и Аксенчър България.

назад