cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Кой ще определи най-добрия бизнес план на НПО тази година?

29 Септември 2020

Ето, че отново настъпи време за журиране. На 30 септември 2020 г. предстои последния етап от LET's GO: Оздравителната програма за социални предприятия - журито ще оцени идеите на участниците в конкурса за “Най-добър бизнес план на НПО” 2020 г.

15 организации от София, Пловдив, Раковски, Варна, Бургас, Монтана и Шумен преминаха през 3 месеца интензивни обучения. 10 от тях ще имат възможността да представят своите идеи за бизнес с добавена стойност пред експертното жури, съставено от представители на партньорите на програмата, бизнес лидери, потенциални инвеститори и медии. Най-добрите идеи ще бъдат селектирани, а сред тя ще бъде разпределен награден фонд в размер на 30 000 лв. 

Нелеката задача на журиране се пада на хора, доказали във времето, че умеят да ръководят успешни бизнеси и организации, да разпознават добрите идеи в зародиш. А ето и членовете на журито: 

Иво Босев - Фондация “Америка за България” 

Иво Босев е социолог и експерт „Оценка на проекти“ във Фондация „Америка за България“. Професионалният му опит включва работа по оценка на проекти в областите предприемачество, бизнес, образование, гражданско общество и изкуство и култура. Има магистърска степен по Политическа социология и бакалавърска степен по Социология от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Възпитаник е на International Program for Development Evaluation Training (IPDET) на Групата за независима оценка към Световната банка и Университета Карлтън в Отава, Канада.

 

Виктория Блажева - УниКредит Булбанк

Виктория Блажева е първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк, както и директор „Комуникации. Ръководи и координацията на инициативата Social Impact Banking в България. Виктория е в борда на директорите на Тръст за социална алтернатива и в борда на Harvard Club of Bulgaria. Член е на Обществения съвет към борда на Българското дружество за връзки с обществеността, на Съвета на жените в бизнеса и на Европейската асоциация на комуникационните директори. Завършила е MBA в Warwick Business School, бизнес програмата CORe на Harvard Business School, професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford Graduate School of Business, програмата за висши мениджъри на Harvard John F. Kennedy School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации и др. Интересите ѝ са в сферите на организационната ефективност, предприемачеството, иновациите, образованието с фокус към повишаване на финансовата култура

 

Кристина Иванова - TELUS International Europe

Кристина Иванова е вицепрезидент "Операции" и прокурист на TELUS International Europe в България. Тя е част от екипа на компанията повече от 13 години, през които е заемала различни ръководни позиции, свързани с управлението на оперативните екипи и достигане на най-високо ниво при обслужване на клиенти. Отговаря за операциите на всички три локации на TELUS International Europe в България, в които работят повече от 3500 души. Тя притежава богат опит в стратегическото управление на проекти и комуникация с клиенти от различни индустрии. Преди да се присъедини към TELUS International Europe е заемала различни мениджърски позиции в български и чуждестранни дружества в сферата на туризма. Завършила e езиково училище с профил немски език и има бакалавърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство.
Петър Торнев - Аксенчър България

Петър Торнев работи в IT сферата в продължение на повече от 15 години. Завършил е “Компютърни системи и технологии“ в Технически университет - Варна. Възпитаник на Harvard Business School, след завършване на програмата за Leadership Development през 2015 г.  Наскоро завършва и EMBA в Американския университет в България. Остава близо до сферата на придобитото си образование и последваща квалификация и избира да се развива в тази посока, защото се интересува от трансформация в образованието и усъвършенстване на лидерския потенциал в България. Допринася за надграждането на стратегии и иновативни решения в областта на облачните технологии, киберсигурността, онлайн търговията, мениджмънта, както и за прилагането на политики, свързани с културното, възрастовото и половото разнообразие в компаниите. Всички те залягат в основата на ценностите на Аксенчър България.


Мария Чернева - БНТ

Мария Чернева е биохимик и микробиолог по образование, журналист по професия. Близо 30 години следи проблемите на здравеопазването и социалната сфера за БНТ. От 2013 до 2018 г. е член на обществения съвет на Фонда за лечение на деца, където активно защитава интересите на децата. Авторка на множество документални филми, които два пъти й носят наградата „Валя Крушкина“. Мария Чернева е автор и на документалния филм „Социално предприемачество или бизнес с кауза“, с продуцент Надя Обретенова, излъчен по БНТ на 11.01.2017 г. и гледан от над 270 000 зрители. Тя е автор и на множество репортажи по темата социално предприемачество, отразяващи успешни практики у нас и в чужбина.

 

Михаил Стойчев и Георги Петров - SMSBump

Михаил Стойчев и Георги Петров са основатели и CEOs на SMSBump – най-обичаната платформа за SMS маркетинг на Shopify. Те имат над 8 години опит в сферата на eCommerce и са работили с компании като Amazon, Facebook, MasterCard, Amazon Pay, Google, Square и много други. 

 

На 30 септември в онлайн формат журито ще се срещне с организациите участници в конкурса. Кои идеи за бизнес с кауза ще бъдат отличени като най-добри - предстои да разберем. А междувременно, вижте идеите на 15-те участници в програмата, които ни научиха, че винаги има начин да се справим.

 


ФОНД: Социални предприятия се реализира от Български център за нестопанско право с подкрепата на фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк, TELUS International Europe и Аксенчър България.

 

Медийни партньори: 

 

назад