Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

LET’s GO 2021 – когато бизнесът среща НПО

17 Февруари 2021

На всеки се е случвало да има нужда от професионална помощ – да повика майстор, който да оправи теча в кухнята, да потърси мнението на доктор, когато има болка, или просто да се консултира със специалист от областта, за която търси подкрепа. Рядко бихме изневерили на този принцип, поради една просто причина – доверие. Лесно е да се довериш на човек, който най-добре разбира нашите нужди, възможности и желания, нали? Е, няма повод да не мислим в такава насока и за неотложните нужди, които открояваме  в гражданския сектор по отношение на развиването на стопанска дейност!

Когато в Български център за нестопанско право започнахме да планираме следващите си стъпки за 2021 г. в посока насърчаване на социалното предприемачество, отчетохме нуждата отново да се доверим на една опитна група от доказани експерти. Група, която да подкрепи участниците в тазгодишното издание на Програмата по предприемачество LET’S GO 2021 в развитието на пълния си потенциал. Групата на МЕНТОРИТЕ.

В следващите няколко месеца организациите, чиито проектни предложения бъдат одобрени за участие в Програмата, ще натрупат знанията и уменията за организационно и финансово управление, като непрестанно ще получават менторска подкрепа и насоки от експерти в сферите бизнес планиране, маркетинг, реклама и финансови прогнози.

А ето я и първата група ментори, които повярваха в каузите на гражданските организации и припознаха смисъла и добавената стойност от развиването на социално предприемаческа дейност:

НАПРАВЛЕНИЕ „ФИНАНСОВО ПЛАНИРАНЕ“

Иван Раичков - директор Операции в УниКредит Булбанк. Заместник-председател на Комитета по платежни системи към УС на АББ, както и представител на АББ в Работната група по еволюция и поддръжка на схемите към Европейския платежен съвет. Член и на Националната спомагателна организация за присъединяване към SEPA схемите /NASO/ към АББ.

 

Християн Прашков - старши мениджър отдел Местни разплащания в дирекция Операции на УниКредит Булбанк. Опит в областта на финансовите инструменти и финансовите пазари. Изиграл главна роля при внедряването на Robotic Process Automation в УниКредит Булбанк. Интереси в посока дигитализация и дигитална трансформации посредством новите технологии(AI,ML,RPA, Blockchain). 

 

Илия Пацев - регионален експерт Инвестиционни продукти в УниКредит Булбанк, регион Плевен. Приема за своя мисия разпространяването и въвеждането на инвестиционните продукти на пазара в България.

 

Теодора Николова - мениджър Бизнес клиенти в УниКредит Булбанк от 2017 г. Основните ѝ отговорности са свързани с привличане на нови клиенти и поддържане на връзки с настоящи от сегмент Малки и средни предприятия.

Гергана Даскалова - мениджър Корпоративни клиенти в УниКредит Булбанк. С поглед върху различни отрасли на икономиката, спецификации за бизнесите и възможност за оценка на риска при вземане на решения. Задълбочени финансови анализи и икономически обосновки в процеса на структуриране на сделки с клиенти.

Елена Калинова е финансов директор на Български център за нестопанско право. Има магистърска степен по „финанси“ към Университета за национално и световно стопанство. Има дългогодишен професионален опит в работата с неправителствени организации, познава отблизо спецификите на тяхната дейност и най-вече – как изрядно да си водят финансовите и счетоводните документи, как да подготвят и оптимизират своите бюджети и да отчетат направените разходи в съответствие с изискванията на донорите. В ежедневната ѝ работа често оказва подкрепа на НПО при разрешаването на данъчни и счетоводни казуси и спорове с държавни институции.

НАПРАВЛЕНИЕ „БИЗНЕС ПЛАНИРАНЕ, МАРКЕТИНГ И РЕКЛАМА“

Павел Хрисков - oсновател на Хрисков Груп с основен фокус над развитие и визионерство. Работи в Hewlett-Packard, като става част от екип, отговарящ за поддръжката на IBM Mainframe zOS технологии. Междувременно се присъединява към застрахователния брокер Тогедър България и по-късно става съсобственик на компанията. В 2016 г. съосновава консултантска компания в сферата на счетоводството, данъчното консултиране и юридическата протекция.

Георги Христулев - sales coach, NLP мастер практик, медиатор. Управител на дигитална агенция Web Direct, съдружник в счетоводна компания QBS, управител на „Агенция за право и финанси“ ООД. За периода 2014 – 2020 г. повече от 4 000 човека от почти 1 500 фирми посещават обученията, които води и организира. Книгата „От любов към продажбите“, която Георги издаде, е практически наръчник за подобряване на уменията за продажба.

Веселина Панайотова  е работила над 15 години в корпоративния сектор с бързооборотни стоки на висши ръководни позиции. Забавя бързите обороти преди 2 години и прави консултански бизнес от дамски екип. Вярва, че всяка майка има право да балансира здравословно между работа и деца. И защото знае какво е да имаш кауза, за която да работиш, подкрепя и социални предприемачи. “Социалните предприемачи имат право да разкрият красотата на творбите си с историите зад тях”

Теодора Иванова-Вълева е multitasker, който вярва, че промяната идва от нас и само когато сме заедно. Професионалният й живот от много време е свързан с дизайн и управлението на грантови схеми, проекти и програми от различен мащаб. Работи за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Силно се интересува от това как те да бъдат ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. Дейността й в подкрепа на организациите е свързана с участие в проекти, менторство, помощ при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии, лекции, консултиране и други. Като обучител разработва и представя авторски обучения по теми като фъндрейзинг, социално предприемачество, Business Model Canvas, Storytelling и комуникации, европейски и донорски програми за финансиране, Project Management, кариерно ориентиране за младежи и др.

Байчо Георгиев - маркетинг и продуктов специалист с над 6 години опит с основен фокус върху маркетинга на IT и образователни продукти и услуги. Опитът му в сферата преминава в компании като pCloud, Nemesis Software и финансова група Karoll, а през 2013 г. съосновава бизнес академия 9 Academy. В момента Байчо е маркетинг и продуктов мениджър на българската компания Coursedot, която развива най-голямата мрежа от IT обучители в света.

 

Милена Стратиева е PR консултант и обучител на свободна практика. Тя е съосновател на бизнес академията 9Academy, където отговаря за обучителната програма и е изпълнителен директор на Фондация „ДЕВЕТ“, под чиято шапка се организира 9Academy.

Като PR консултант на свободна практика е  работила за Издателство „Изток-Запад“, Huawei, Bosch, Frezco, MaxBike,  Фондация „Надежда за малките“, Фондация „Деца с проблеми в развитието“,  Фондация „Международна награда на Херцога на Единбург – България“ и др.

В периода ноември 2015 - февруари 2021 е била Мениджър Маркетинг и продажби в Театър “София”. В периода януари 2011 – януари 2014 е била Мениджър Образование в M3 College - Център за професионално обучение по PR, Маркетинг и Бизнес комуникации. Отговаряла е за организацията на курсовете в M3 College и за корпоративните тренинги за компании като ЧЕЗ България, Данон България, Алианц България, FOX International Channels Балкани, Билла България, Johnson Controls Electronics България.

Била е гост лектор в магистърската програма по Корпоративна социална отговорност във Висшето училище по застраховане и финанси и в магистърската програма по Маркетинг в Нов български университет. Изнасяла е лекции в практически насочени събития, конференции и обучения както за студенти, така и за професионалисти и за собственици на малки и средни бизнеси.

Сред компаниите и организациите, които са я наемали като обучител в свои вътрешни обучения са “Загорка” АД, “Карол” АД, Credi Yes, Travel Mind и Фондация „Надежда за малките“. 

 

Междувременно, ако и вие имате идея да стартирате стопанска дейност, обвързана с мисията на вашата организация, не се колебайте да я споделите с нас. Нека не забравяме, че понякога първата крачка е най-трудния етап от пътешествието.

Очакваме вашите идеи ТУК до 23 февруари! Повече информация за условия за участие, график на Програмата и срокове, вижте тук.

назад