Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

LET's GO 2022 – ето кой ще определи най-добрия бизнес план на НПО тази година

13 Май 2022

Да изготвиш индивидуален бизнес план почти от нулата никак не е лесна задача, особено ако нямаш предишен опит. Но нашите участници в Програмата за предприемачество за НПО LET’s GO 2022 не се уплашиха. Това са 12 смели екипа на 12 граждански организации, които отчетоха поне по един обществено наболял проблем и предложиха своето решение, адаптирайки се не само към променената бизнес среда, но и към многобройните нарастващи социални нужди в сферите, в които работят. Но стига сме ги щадяли. Силно вярваме, че вече са напълно готови да се включат в надпреварата за най-добър бизнес план на НПО!

Финалиния избор за това кои организации ще бъдат отличени обаче, отново сме го поверили на онази група професионалисти, които многократно доказаха, че умеят да ръководят успешни бизнеси и да разпознават добрата идея още в зародиш. Ето го и многоуважаваното жури в тазгодишното издание на LET’s GO 2022, сред което има и нови попълнения:

 

Радостина Михалкова-Тошева – програмен директор, фондация „Америка за България“

Радостина е част от програмния екип на Фондация Америка за България от февруари 2022 г. и отговаря за проектите в областта на доброто управление и антикорупцията. Тя е завършила Право и Международни отношения в Софийския университет Св. Климент Охридски и има 20-годишен опит в международни екипи като експерт по въпросите на върховенството на закона и реформата в съдебната система, включително и като оценител на проектни предложения пред донорски организации. Има интерес в областта на международното сътрудничество по наказателни дела и алтернативното разрешаване на спорове.   

 

Захарина Вецева - директор "Корпоративни комуникации и КСО", Telus International Bulgaria 

Захарина отговаря за рекламната комуникация, управлението на бранда и всички социално-отговорни активности на компанията, която в България има над 4 000 служители. Като част от TELUS International Bulgaria, e провеждала редица доброволчески активности в различни направления с общо над 6 000 участници. Всяка година компанията разпределя и 170 000 лв. чрез фондацията на TELUS International в България за проекти в сферите на здравеопазване, околна среда и образование. 

 

Виктория Блажева, първи вицепрезидент, директор „Стратегия и бизнес“, УниКредит Булбанк

Виктория е първи вицепрезидент, директор „Стратегия и бизнес“ на УниКредит Булбанк от май 2021 г. Преди това е ръководила управление „Връзки с обществеността и комуникации“ на банката. Сред отговорностите й са да подкрепя топ мениджмънта в стратегическите инициативи на банката, в управление на промяната и в координацията на ESG стратегията на компанията. Виктория е в борда на директорите на Тръст за социална алтернатива и в борда на Harvard Club of Bulgaria. Член е на Съвета на жените в бизнеса и на Европейската асоциация на комуникационните директори. Завършила е MBA в Warwick Business School; бизнес програмата CORe на Harvard Business School, професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford Graduate School of Business, програмата за висши мениджъри на JFK School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации и др. Преминавала е обучения и специализации в сферата на устойчивия бизнес, социалното предприемачество, управление на проекти, дигитална трансформация и др. Интересите ѝ са в сферите на организационната ефективност, предприемачество, иновации и устойчив бизнес, образование с фокус към повишаване на финансовата култура.

 

 

Петър Торнев - директор на Технологичния център на Аксенчър в България

Петър Торнев e Директор на Технологичния център на Аксенчър в България.

Работи в IT сферата повече от 15 години. Зaвършил е “Компютърни системи и технологии“ в  Технически Университет - Варна. Става възпитаник на Harvard Business School, след като завършва програмата за Leadership Development през 2015 г. През 2020 г. завършва EMBA в Американския Университет в България.

Интересува се и се занимава с трансформация и усъвършенстване на лидерския потенциал и образование в България. Допринася за развитието на стратегии и иновативни решения в облачните технологии, киберсигурността, онлайн тръговията, мениджмънта, както и за прилагането на политики, свързани с културното, възрастовото и половото разнообразие в компаниите.

 

Христо Янков - оперативен директор, Ебаг

Христо има над 20 години опит в сферата на търговията и големите търговски вериги. Завършва магистърските програми “Управление на проекти“ в  Технически Университет – София и „Управление на търговските вериги“ в УНСС. През годините се развива предимно в дигитализацията на класическата търговия, като работи по редица иновативни софтуерни проекти за автоматизация на бизнес процесите, които подобряват  работна ефективност и конкурентоспособност на компаниите. Зад гърба си има успешен опит с внедряването на ERP, BI системи, платформи за онлайн търговия и мобилни апликации.

 

Журито е ясно – съвсем скоро то ще заседава и ще избере победителите, участниците вече са известни, бизнес плановете са разписани. Остава да изгладим роклите и ризите и да разберем в рамките на церемонията по награждаване, кои 3 организации ще получат подкрепата в общ размер на 30 000 лв., за да реализират своите идеи за бизнес с добавена стойност. Нямаме търпение! Очаквайте включване на живо във Facebook страницата на Български център за нестопанско право на 20.05. (петък) в 18:30 ч.


Програмата се организира от Български център за нестопанско право с подкрепата на фондация "Америка за България", УниКредит Булбанк и Аксенчър България.

          

 

назад