Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

НОВИ ХОРИЗОНТИ ЗА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО - МЕНТОРИ НА ПОМОЩ

11 Април 2023

"След всяка менторска среща хоризонтът става по-голям, мъглата се разпръсква и научаваме нови неща"…Tака завърши една от първите менторски срещи за Let’s GO 2023, a едва започваме. Менторските срещи са онази част от програмата за социално предприемачество, която те пуска в дълбокото, но с ясното усещане, че не можеш да потънеш, а плаваш с попътен вятър. Защо ли сме толкова сигурни? Защото това са срещи на принципа Business 2 business – ментори от бизнеса предават своя опит, знания и практически насоки към стартиращите социални бизнеси.  

Менторските срещи, които получава всяка организация в LET'S GO са индивидуални и фокусирани към техните конкретни планове - бизнес план и финансов план. Менторите подкрепят всяка организация с 2 срещи в направление “Бизнес планиране и маркетинг” и “Финансово планиране”. Те успяват да влязат в “обувките на социалните предприемачи” и да им дадат точните насоки спрямо техния контекст.  

 

Ето кои са менторите тази година! 

 

Менторски срещи в областта на бизнес планиране и маркетинг 

Георги Христулев е управител на дигитална агенция Web Direct, sales coach, NLP мастер практик и медиатор. Георги е и съдружник в счетоводна компания QBS, управител на „Агенция за право и финанси“ ООД. Повече от 4 000 човека от почти 1 500 фирми посещават обученията, които води и организира. Автор е на книгата „От любов към продажбите”. 

Владимир Василев е сериен предприемач, който е развивал различни технологични и социални бизнеси. Сред тях са платформата за подбор на кадри Jobio, образователната медия SmartiGraphs и дизайн студиото Shivachi. Към момента е съосновател на "Истински мед" и мениджър "Маркетинг и продажби" в "Бии Смарт Текнолоджис" АД. Занимава се и с трейнърство в сферата на сторителинга и маркетинга от близо 5 години.

Веселина Панайотова има 15 години опит в корпоративния сектор на висши ръководни позиции. Работила е за P&G, Фикосота и Carlsberg България. През 2019 стартира кръг от жени консултанти и така започва да работи като предприемач. Работи активно и с НПО сектора за развитие на стопанска дейност. От януари 2022 е част от управителния съвет на фондация Импакт Драйв, с основен фокус върху развитие на инициативите www.momgotajob.eu & www.digicoms.eu.

Професионалният живот на Теодора Иванова - Вълева е свързан с дизайн и управлението на грантови схеми, проекти и програми от различен мащаб. Работила е за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор. Била е част от екипа на Институт Отворено общество - София, участва в развиването на организации и инициативи, които създават връзка между НПО и корпоративния сектор (CSR Bulgaria, Diversity Pays Off). През 2017 е сред основателите на Impact Drive и оттогава, работи за устойчиви организации, адекватна среда за работа на НПО и активни и ангажирани граждани.

Милена Стратиева е изпълнителен директор на Фондация ДЕВЕТ и съосновател на бизнес академията 9Academy. Тя е маркетинг и PR специалист с над 10 години опит. Проектите и организациите, за които е работила, са както в НПО сектора, така и сред малки и големи бизнес организации. Професионалният ѝ опит включва мениджърски позиции в център за професионално образование и в театър, като има и богат опит като консултант и обучител.

Менторски срещи в областта на финансовото планиране 

Искра Ганецовска е асоцииран директор в Кока-Кола Юропасифик Партнърс и има над 15 години ръководен опит в международни компании, като основната ѝ дейност е в сферата на приходното и разходното счетоводство. От 9 години е част от семейството на Кока-Кола, като е заемала различни позиции, свързани с управлението на вземания и търговски отстъпки в Европа. Страстта и са работата с талантливи професионалисти, и развитието им, вярва че личната мотивация и отговорност е в основата на успеха на всеки. От 5 години активно се занимава и с личностно развитие и управление на лични финанси.

Павел Хрисков е  бизнес и финансов консултант, основател на „Хрисков Груп“. През 2009 г. започва да развива успешна кариера в ИТ сектора и в продължение на 5 години работи в Hewlett-Packard. Междувременно се присъединява към застрахователния брокер Тогедър България и по-късно става съсобственик на компанията.  През 2014 г създава „Хрисков Груп“ и до днес компанията подкрепя организации в сферата на бизнес и финансовото развитие. 

Даниела Попниколова започва кариерата си УниКредит Булбанк като стажант през 2008 г. През годините е заемала различни търговски позиции. От 2014 г. е мениджър на различни филиали в гр. Варна. Има икономическо образование и MBA програма от Bologna Business School, част от University of Bologna, Италия. Даниела е участвала в TMR програмата за млади таланти на УниКредит, Unbound – програма за реализиране на проекти на Банката, Customer Experience – програма за повишаване на клиентската удовлетвореност, Social Impact Banking на УниКредит. Тя допринася като доброволец с експертизата си в програми за финансова грамотност на ученици.

Борислава Кънева е мениджър бизнес клиенти в УниКредит Булбанк, Филиал Силистра. Целият ѝ трудов стаж  до момента е преминал  на мениджърски позиции в сферата на продажба на продукти и услуги, а  от 2014 г. е част от  Уникредит Булбанк АД  на позиция Мениджър бизнес клиенти във Филиал Силистра. Основният фокус на ежедневната ѝ работа е да консултира клиентите за предлаганите от Банката продукти, а най-голямото ѝ  удовлетворение е възможността, чрез продуктите на банката да помогне в реализирането на техните планове в бизнеса – стартиране, развитие, иновации.      

А какво предстои? Сега екипите на организциите имат много работа, която ще ги отведе по-близо до реални старт и реализация на техните идеи. А огромните усилия, които полагат в това да се усъвършенстват и да стават все по-добри са точната стъпка към търсенето на идеята, която да подкрепи техните каузи по най-добрия начин. Let’s GO!

програма

 

 

 

назад