cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

ОНЛАЙН СЕМИНАР: НА КАКВИ СТАНДАРТИ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ РЕГУЛАЦИЯТА В ИНТЕРНЕТ

19 Март 2021

  • Как дигиталното засяга основните ни права и свободи – повече свобода или повече ограничения могат да гарантират сигурността ни?
  • Необходима ли е регулация на отношенията ни в дигиталната среда?
  • Какви стандарти следва да са в основата на тази регулация, кой ги пише и къде е мястото на основните ни права?
  • Може ли интернет да бъде безопасно място?

Това са част от въпросите, които ще дискутираме по време на първия онлайн семинар в поредицата „Дигитална демокрация“:

НА КАКВИ СТАНДАРТИ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ РЕГУЛАЦИЯТА В ИНТЕРНЕТ

КОГА: 8 април 2021| 10:00 – 12:00 ч.

КЪДЕ: Онлайн, Zoom

 

РЕГИСТРАЦИЯ | ПРОГРАМА

 

СЪОРГАНИЗАТОРИ:

Български център за нестопанско право е организация в обществена полза, регистрирана през 2001 г. Основната мисия на БЦНП е защита на правото на сдружаване и развитие на правната рамка за гражданските организации. Организацията оказва подкрепа при изработване и прилагане на закони и политики с цел развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България. БЦНП е част от мрежата на Международния център за нестопанско право (ICNL) и Европейския център за нестопанско право (ECNL).

 

BESCO - Българската стартъп асоциация представлява над 500 технологични и иновативни компании.   Визията на BESCO е да трансформира икономическият модел на България към индустрии с високо добавена стойност. Мисията - да постигнем това чрез промяна на остаряло законодателство и вкарване на ново прогресивно такова. Конкретните цели на BESCO: спомагане на компании за достъп до финансиране, достъп до човешки капитал и дерегулации (ease of doing business).

 

Фондация „Приложни изследвания и комуникации” е неправителствена организация с нестопанска цел, създадена в София през 1991 г. Фондацията работи за развитието на съвременното общество, основавано на знанието, овладяло силата на информационните технологии и иновациите. Организацията се включва активно в усилията за формулиране и прилагане на политиката за развитие на информационно общество и икономика на знанието, както в национален, така и в международен контекст. Една от програмите на фондацията е Националният център за безопасен интернет www.safenet.bg.


В поредица от материали и онлайн семинари “Дигитална демокрация” ще говорим за човешките и гражданските ни права в дигиталната среда.

С какво ново съдържание се изпълват правата ни и какви са новите начини да ги упражняваме чрез дигиталните инструменти? Какви са новите заплахи за нарушаването и ограничаването на правата ни? Можем ли и как да постигнем баланса между личния и обществения интерес при регулирането на отношенията в интернет? Кои са стандартите и етичните правила, които ще ни помогнат да запазим и гарантираме основните си права и демокрацията в дигиталната ера?

Отговори на всички тези въпроси търсим заедно с участието на граждански организации и активисти, младежи, правозащитници, професионалисти в IT сектора, журналисти, институции.

 

Запиши се за участие в първия семинар от поредицата: НА КАКВИ СТАНДАРТИ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ РЕГУЛАЦИЯТА В ИНТЕРНЕТ

назад