Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Първи стъпки в обучението по социално предприемачество

23 Март 2023

Търговски нюх, знания и умения по ключови теми, като маркетинг, финанси, счетоводство, стратегическо планиране и т.н… обикновено това е достатъчно, за да наречем един бизнес успешен, когато говорим за социално предприемачество обаче, трябва да добавим и сърце и душа, отдадени на каузата.

И точно, защото Let’s GO не е просто бизнес тази година имаме 16 организации, които имат и сърце, и душа, и кауза. Сега остава да добавим практичните съвети, които нашите обучители дават, за да подкрепим идеите от зародиш до реализация, а и след това.

Ето кои са нашите обучители през 2023.

Елена Калинова е финансов директор в Български център за нестопанско право. Има дългогодишен професионален опит в работата с неправителствени организации, познава отблизо спецификите на тяхната дейност и най-вече – как изрядно да водят финансовите и счетоводните си документи, как да подготвят и оптимизират своите бюджети и да отчетат направените разходи в съответствие с изискванията. Тя предаде голяма част от тези знания на организациите в програмата във въвеждащото обучение за „Стопанска дейност на НПО“.

Второто обучение сме отделили на важния елемент Бизнес планиране.

Тук организациите получават ценни знания и умения за работа с инструментите за бизнес моделиране от Цветелина Тенева – съосновател и старши фасилитатор в The Business Institute. Цветелина е маркетинг експерт като образование и основна професионална област, надградена в областите бизнес моделиране, пазарни стратегии, продуктово развитие и иновации. Умее да предава сложна информация по лесен и разбираем начин, често с истории и метафори. От 2010 г. насам Цветелина Тенева и Светлан Станоев развиват The Business Institute, провеждат бизнес работилници в областта на иновациите, предприемачеството и мениджмънта. В рамките на обучението Цветелина Тенева работи с организациите по развиване на техните бизнес модели чрез инструмента business model canvas, като особено ценна беше и обратната връзка към всяка една от идеите.

В обучението по ценообразуване организациите, в Let’s GO 2023 ще се срещнат с Георги Христулев управител на дигитална агенция Web Direct. Георги е sales coach, NLP мастер практик, медиатор. Управител на дигитална агенция Web Direct, съдружник в счетоводна компания QBS, управител на „Агенция за право и финанси“ ООД. Повече от 4 000 човека от почти 1 500 фирми посещават обученията, които води и организира. Автор е на книгата „От любов към продажбите”. Георги Христулев е дългогодишен ментор в програмата LET’S GO и е помагал активно на социалните предприемачи да изчистят своите идеи и бизнес планове до степен на готовност за стартиране. Сега той влиза в ролята на обучител и ще сподели модели, които да подкрепят участниците да ценообразуват своите продукти и услуги по-добре.

След обучителните програми участниците в програмата за социално предприемачество ще могат да се срещнат с ментори от бизнеса, които вярват, че подкрепата към стартиращите предприятия е от ключово значение за всички, защото това са организациите, които са се заели с решаването на най-тежките обществени проблеми. Такива, които или са невидимите проблеми, или никой не се е заел с тях.

Ето и какво казаха някои от участниците в обученията досега:

 

 

 

 

назад