Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Петицията срещу забраната на реклама за хазарт - гражданска дискусия

16 Март 2023

Родителите или бизнесът ще надделеят в този спор, който се оказа по-горещ отколкото мнозина очакваха? „Залозите“ бяха големи и все още са, защото темата все още е на масата. Хазартният бизнес е един от най-бързо развиващите се у нас. Но под този въпрос седят и други като този как влияе рекламирането на хазарт на подрастващите и не ги ли захранваме с порок законно? Национална мрежа за децата и Асоциация Родители започнаха кампания за ограничаване на рекламата (събраха над 7000 подписа) и това се оказа голяма пречка за развитието на спорта в България. Темата е щекотлива, пикантна и широка – от тук до Дубай...

Къде са границите на рекламата на хазарта и има ли ги въобще... решихме да сложим добра основа и да стъпим на резултатите от изследването на ценностите: „За разширената онтология на ценностите, или защо демокрацията у нас е само в бирата”, изготвен от Силвия Борисова и Венелин Стойчев.

 

 

Гледайте ни във Facebook

Можете и да слушате разговора в Spotify канала на БЦНП

Досега в поредицата дискусии на Гражданския стопаджия говорихме по темите:

1.  Няма за кого, но ще гласувам...

2. Преброихме се, и какво от това?

3. Евро vs. лева - печелим или губим?

4. Дарителството – имидж стратегия или чиста емпатия

5. Символите на нацията - дискусия от поредицата "Граждански стопаджия"

6. Неуспялата политика за насърчаване на културата - гражданска дискусия

 

Гледайте видеото тук: 

 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Българския център за нестопанско право и Асоциацията на европейските журналисти – България и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
 
назад