Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Симона Стилиянова е новият член в журито на Vivacom Регионален грант

16 Декември 2021

Програмата има нови приоритетни области – образование и опазване на околната среда и приема предложения до 23 януари 2022 г.

(Материалът е актуализиран)

 

До 23 януари 2022 г. седмото издание на Vivacom Регионален грант набира кандидатури за проекти, свързани с образование и/или опазване на околната среда, които ще провокират позитивна промяна в полза на местните общности. Тази година заедно с новия тематичен фокус на Програмата към журито се присъединява и Симона Стилиянова, съосновател на стартъпа Основа и автор на блога Zero Waste Sofia. Нейната експертиза ще е в помощ за оценката на подадените проектни предложения в приоритетната област - опазване на околната среда.

 

За Vivacom Регионален грант

Vivacom Регионален грант подкрепя финансово и логистично обществено значими каузи на граждански организации, които имат новаторски идеи, адресиращи проблеми в малките и големи населени места. Общият размер на фонда в седмото издание е 60 000 лв. Стойността на гранта, който може да получи всеки проект, е до 5 000 лева. Продължителността на проекта трябва да бъде до една година.

Няма ограничение в броя проекти, които една организация може да подаде. В Програмата могат да кандидатстват и организации, които вече са получили финансова подкрепа предходни години. Регионалният грант се осъществява в партньорство с Българския център за нестопанско право (БЦНП).

 

За Симона Стилиянова

Новият член на журито на Регионален грант – Симона, е създател е на редица зелени инициативи като платформата Чешмите в България, отличена в конкурса на Европейската комисия за социални иновации. Работи с български и международни компании за ефективно намаляване на парниковите им емисии и ангажиране на всички заинтересовани страни за устойчива промяна. Сред признанията за работата ѝ са отличията в класации като Forbes 30 под 30, списъка на иноваторите в сферата на климата за Централна и Източна Европа от Ashoka Global и EIT Climate KIC CEE.

Снимка: Личен архив

„С удоволствие се присъединявам към журито на Vivacom Регионален грант, защото вярвам, че именно ангажирането на местните общности в решаването на проблемите с околната среда е ключово за постигането на устойчиви резултати. Активното гражданско общество е основният двигател на смислена положителна промяна и с нетърпение очаквам да се запозная с всички проекти за по-добра среда.“, споделя Симона Стилиянова.

Останалите членове на журито, което ще оценява и подбира проектите тази година, са Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, и Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.

__________

След удължаване на срок, проектните предложения могат да се изпращат до 23 януари 2022 г., само онлайн, чрез попълване на електронен формуляр за кандидатстване на www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply

Повече информация и условията за кандидатстване в Регионалния грант ще намерите на сайта: https://vivacomfund.bg/regionalgrant/, както и на НПО Портала: www.ngobg.info, медиен партньор на Регионалния грант.

назад