Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Спаси Спасителите / Save the Saviors

23 Април 2020

Български център за нестопанско право повече от десет години помага на гражданските организации да развиват социално предприемачество – защото това са организациите на хората, близко са до тях, знаят какви са проблемите и ежедневно търсят начини да ги решават. С подходящата подкрепа – финансова и експертна - организациите успешно стартират бизнес с мисия и порастват. А това автоматично означава и порастване на подкрепата, която дават на хората и обществото ни.

Днес, нуждата от гражданските организации е още по-голяма. Във всяка криза най-много страдат най-уязвимите сред нас. А за тях организациите се грижат ежедневно. Продължават и сега, макар че самите те са изправени пред сериозни затруднения.

Така се зароди инициативата SAVE the SAVIORS / Спаси Спасителите – бърза и навременна подкрепа, която да помогне на организациите да помагат на още повече хора, нуждаещи се от храна, работа, емоционална стабилност, грижа и внимание. Аксенчър България дари 24 000 лева и подкрепата вече е факт. Пет социални предприятия, в които работят уязвими хора, ще получат финансова помощ, за да продължат работата си и да постигат социалните се цели.

Освен финансови средства между 3 и 6 хил. лв., които да покрият липсите им поради намалени приходи или допълнителните разходи за адаптиране на дейността, всяко социално предприятие получава комбинация от мерки, за да има устойчивост на подкрепата

Вижте тук кои са подкрепените социални предприятия и какво означава това за тях.

Очаквайте съвсем скоро още снимки и разкази за солидарност и борбеност, които описват ежедневната работа на организациите.


SAVE the SAVIORS - за да спасим спасителите!

 

 

назад