cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Становище за Плана за възстановяване и устойчивост

1 Декември 2020

На 30.10.2020 г. за обществено консултиране бе публикуван Проект на План за възстановяване и устойчивост на Република България.

Заедно с Български дарителски форум, Институт за пазарна икономика, Национален младежки форум, Национална мрежа за децата, Форум гражданско участие направихме допитване сред гражданските организации и заедно подготвихме становище с конкретни предложения за включване в Плана.

Вижте становището тук!

Някои от предложенията са:

  • Въвеждане на дигитални и други модерни механизми за насърчаване на гражданското участие
  • Подкрепа за дигитализирането на гражданските организации
  • Обособяване на раздел, посветен на „Граждански и неправителствен сектор“ (по примера на раздел „Бизнес среда“ в проекта на Плана), като в него да бъдат ясно заложени приоритети и реформа за укрепването на сектора и овластяването му, така че той да допринесе в още по-голяма степен за постигането на обществена справедливост.

Вижте всички предложения по четирите стълба на Плана, които изпратихме със становището.

Очаква се правителството да анализира постъпилите предложения в рамките на консултацията (постъпили са близо 40 становища и множество писмени коментари), както и да публикува информация за това какво предстои до финализиране на Плана и изпращането му към Европейската комисия.

 

По инициатива на:

 

назад