Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Vivacom дарява 60 000 лева за най-добрите образователни и екологични проекти

28 Ноември 2022
Започва осмото издание на Vivacom Регионален грант

28 ноември 2022 г., София. Vivacom обяви старта на новото издание на най-мащабната си инициатива в подкрепа на регионалното развитие в различни тематични области. Vivacom Регионален грант се провежда за осми път и в периода до 11 януари 2023 г. компанията ще приема кандидатурите за проекти на граждански организации в сферата на образованието и опазването на околната среда. Най-добрите и най-иновативните концепции с потенциал да ангажират местната общност, както и най-полезните идеи за решаване на конкретен проблем в съответния регион, ще получат безвъзмездно финансиране от Vivacom на обща стойност 60 000 лева.

Проектните предложения се приемат само чрез попълване на формуляр за кандидатстване на адрес www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply. Всички кандидатури преминават през два етапа на подбор – предварително административно становище и оценка от експертно жури. Победителите ще бъдат обявени през март 2023 г. Стойността на гранта за всеки проект може да бъде до 5 000 лв., а срокът за реализация на печелившите концепции е една година.

За безвъзмездно финансиране от Vivacom могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, народни читалища и настоятелства към училища и детски градини, както и организации, които вече са печелили грант в предходни години. Няма ограничение в броя на проектите, с които всяка НПО може да се включи.

Развитието на регионите е ключово /изключително важно за просперитета на България и за разкриване на нови възможности пред младите хора у нас. Затова Vivacom, като компания със сериозно присъствие в цялата страна, се ангажира дългосрочно с подкрепа на местни организации и техните проекти. Vivacom Регионален грант се провежда за осма година. В рамките на седемте издания до момента сме подкрепили 94 проекта на 86 граждански организации на обща стойност 441 000 лв. Във фокуса на тазгодишното издание на инициативата са опазването на околната среда и качественото образование – две изключително важни области за създаване на устойчиви местни общности с широки перспективи“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Изминалите 7 години са дълъг период, изпълнен с всякакви предизвикателства за гражданските организации и различните общности в България. През цялото това време подкрепата от Vivacom регионален грант за добрите местни решения беше и е важен стимул не само за да помогне в кризите, но да даде и възможност за развитие и вяра, че ако действаме заедно, с ангажираност към развитието на местата, в които живеем и работим, добрите резултати идват бързо. Програмата помага тези резултати да се случат по-бързо и категорично“ – сподели Надя Шабани, директор на БЦНП.

Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право (БЦНП) и НПО портала.

Повече информация и условията за кандидатстване във Vivacom Регионален грант ще намерите на сайта https://vivacomfund.bg/regionalgrant/

назад