Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Новини

Включи се в инициативата за създаване на нова Стратегия за развитие на гражданските организации

14 Юли 2023

От малки жестове на доброта до масови движения, хората, които действат, са в основата на всяко силно общество. Въпреки трудностите и кризите, с които българският граждански сектор трябва да се справя, съществуват множество активни граждански организации у нас, които вярват, че

  • Промяната на политики е възможна;
  • Сътрудничеството прави организациите по-силни;
  • Гражданските организации имат нужда от подкрепяща среда, за да се развиват.

Затова стартираме #АзДействамНеЧакам - инициатива за създаване на нова Стратегия за подкрепа на развитието на гражданските организации. Първата и единствена такава Стратегия е била приета за периода 2012-2015. Затова след осем годишно бездействие е крайно време заедно да съставим нова Стратегия, която отразява гледните точки на организациите от цялата страна. Съществуването на подобен документ би дало тласък на развитието на гражданското общество и представлява съществена част от подкрепата на държавата за утвърждаване на гражданските права и свободи.

 

Каним представителите на всички граждански организации да вземат участие в определянето на най-належащите за решаване проблеми пред гражданския сектор в България с попълване на   анкетата: 

 

https://forms.office.com/e/d3Bfv66sic

 

Избраните за най-ключови три проблема ще са в основата на обсъждане на конкретни предложения за мерки, които следва се заложат в новата Стратегия.

 

#АзДействамНеЧакам предстои да се развива в следващите месеци до началото на декември 2023. Инциативата включва: 

  1. Определяне на най-важните проблеми пред гражданските организации в България чрез онлайн анкета; 
  2. Поредица от срещи по места за обсъждане на мерки за решаване на водещите проблеми; 
  3. Представяне на резултатите от проведените срещи на онлайн платформа ngo.vote; 
  4. Публикуване на резултатите от кампанията и представянето им на заседание на Съвета за развитие на гражданското общество (СРГО).

Включи се в #АзДействамНеЧакам днес! Попълни анкетата на https://forms.office.com/e/d3Bfv66sic 

 

Инициативата за създаване на нова Стратегия за подкрепа на развитието на гражданските организации #АзДействамНеЧакам е по идея на Коалиция РавниБГ, Български център за нестопанско право, Национален младежки форум, Форум гражданско участие и Български фонд за жените.

назад