Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Становища

Становище относно проект на Правилник за прилагане на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика

23 Април 2019

Становището на Български център за нестопанско право относно проекта на Правилник за прилагане на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика, публикуван за обществено обсъждане на 22 март 2019 г.

Български център за нестопанско право (БЦНП) участва активно в дебата относно разработването и приемането на законова регламентация на социалното предприемачество в България. Като членове на работната група сме представяли няколкократно становища по отделните версии на законопроекта, като изразените в тях тези и предложения сме консултирали с действащи социални предприятия и организации, които членуват във Форум социални предприятия. Основната цел, от която сме се водили при подготовката на представените становища, както и в настоящото, е разработването на нормативна рамка, която да насърчава развитието и приноса на социалните предприятия към постигането на обществено значими резултати.
БЦНП подкрепя усилията на екипа на МТСП да бъде разработена правна рамка, която да насърчи развитието на екосистемата на социалните предприятия и социалното предприемачество в България. Ето защо считаме за важно на този етап да изложим конкретните си бележки по публикуваните за обсъждане проекти на правилник и приложения към него.

Пълният текст на становището може да видите тук.

назад