Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Обучения

Фъндрейзинг училище за НПО 2024 - обучение за начинаещи във фондонабирането

КАНДИДАТСТВАНЕТО Е ЗАТВОРЕНО!

Фондонабирането е изкуство, което се учи чрез правене. Като във всеки друг занаят, освен че трябва да сме много упорити и супер оптимисти, е важно да започнем от основите. Усвояването на базисните знания във фондонабирането е ключова стъпка по пътя на развитието на всяка гражданска организация – да постига своите каузи, да увеличава мащаба на съмишлениците си и да бъде финансово независима.

Фъндрейзинг училището за НПО е интензивен 2-дневен обучителен курс, който ще ви помогне да развиете своите качества, да придобиете основни знания за фондонабирането и да упражните първите си стъпки в набирането на дарения.

Обучението ще се проведе на 20 и 21 май 2024 г. в София. Програмата комбинира теоретични лекции и практически задачи за набиране на средства от индивидуални и от корпоративни дарители. Организатор на обучителния курс е Български център за нестопанско право.

 

Формуляр за кандидатстване

 

>> Срок за кандидатстване: до 7 май 2024, включително

Виж условията за кандидатстване по-долу.

 

Кои са темите във Фъндрейзинг училището за НПО 2024?

 

СТЪПКИ ВЪВ ФОНДОНАБИРАНЕТО

„Фъндрейзингът е … ?“. В рамките на програмата ще представим фъндрейзинга през най-важните стъпки в процеса на набирането на дарения - дарители, дарения, среда, механизми и най-вече – защо е важно да инвестираме усилия в развитие на подобна дейност. 

КАУЗА ЗА ПОДКРЕПА

Знаете ли че, една от най-често срещаните причини, поради които неправителствените организации не получават дарения, е защото не са ги поискали. Кауза за подкрепа, апел за дарение, предложение за партньорство – всички те имат една основна цел – да достигне нашата нужда от подкрепа до сърцето на потенциалния дарител и да го грабне. Ние ще ви дадем идеи как да структурирате презентирането на каузата и ще споделим с вас някои важни съвети от практиката как да се подготвите, как да бъдете убедителни, а вие ще се упражните да приложите новите умения на практика.


СТРАТЕГИИ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ КОРПОРАТИВНИ И ОТ ИНДИВИДУАЛНИ ДАРИТЕЛИ

Освен да подготвим представянето на каузата си по най-добрия начин, също толкова важно е да изберем правилния начин да я поднесем на бъдещите си дарители - индивидуални или корпоративни. В две отделни сесии ще ви научим как да достигате до сърцето на потенциалните дарители. Ще ви вдъхновим и с примери от България за успешни кампании за набиране на дарения и практически съвети в процеса на организирането им. Вие ще имате възможността да заложите на своите знания и състезателен дух, за да се почувствате победители.

ДИГИТАЛЕН ФЪНДРЕЙЗИНГ

Организирането на дарителски кампании винаги върви ръка за ръка с публичното комуникиране на каузата и начина, по който дарителите могат да подкрепят инициативата. Информационният шум в дигиталното пространство обаче е толкова голям, че е необходимо да търсим нови и различни начини, по които да комуникираме ефективно нашите послания. Експертите от опит ще споделят вдъхновяващи примери за комуникационни стратегии, които съчетават каналите на социалните мрежи с традиционните медии.

ПРАВНИ АСПЕКТИ НА НАБИРАНЕТО НА ДАРЕНИЯ

Специално внимание ще отделим и на изискванията за отчитане на даренията по закон и тяхното документиране. В тази част от програмата ще ви представим как фъндрейзингът се отличава от други начини за набиране на ресурси от неправителствените организации (спонсорства, грантове и др.)

ТРЕНИРАНЕ

В школата на Фъндрейзинг училището всичко, което ще чуете, ще имате шанса да го упражните на момента. Експертите от опит ви помагат в тренировъчния процес.

 

Лекторски екип

В лекторския екип на Фъндрейзинг училището за НПО влизат експерти от опит в набирането на средства от индивидуални дарители и от корпоративни дарители. Ето кои са те:

 

Условия за кандидатстване

За кандидатстване за Фъндрейзинг училището за НПО 2024 се изисква да отговаряте едновременно на следните 2 критерия:

  1. Към момента да сте част от екипа на сдружение, фондация или читалище и
  2. Да имате възможност да присъствате и в 2-та дни на обучителния курс (20-21 май 2024).

Важно е да знаете, че:

  • За участие във Фъндрейзинг училището се заплаща такса участиев размер на 150 лева.
  • Разходите за транспорт до София и нощувки са за сметка на участника.
  • Местата са ограничени до 20 участници
  • Кандидатстването става с онлайн формуляр
  • Формулярът за кандидатстване задължително трябва да се изпрати със знанието и съгласието на официалния представител на организацията, която ви номинира.
  • Краен срок за кандидатстване: 7 май 2024, включително

*Таксата участие се равнява на 15% от стойността на обучението за един човек. Останалата част, която покрива разходите за лектори, за изхранване и за кафе-паузи, е осигурена по проект на БЦНП, подкрепен от Фондация „Америка за България“.

 

За контакти

Ако имате въпроси, може да се свържете с нас на имейл: aylin@bcnl.org или по тел.: (+359) 88 851 99 91, лице за контакт: Айлин Юмерова, БЦНП.

 

Фъндрейзинг училището за НПО се реализира с подкрепата на Фондация "Америка за България"


 

За контакти

Галерия

назад