cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Програма „Предприемачество за нестопански организации“

LET’S GO 2021 – малкото начало на ГОЛЕМИТЕ ИДЕИ

„Водите ни за ръка към успеха. Благодарим ви!“

участник в Let’s Go 2020

Всичко, което е променило или движи света към по-добро е започнало с една малка и проста стъпка – раждане на идея. Идея за промяна, иновация, подобрение или за създаване на нещо съвсем ново. Нали си спомняте снимките на гаражите, в които големите компании като Apple, Google и Amazon са стартирали своята дейност? Гаражи, които днес ни напомнят, че все от някъде трябва да започнем – от малкото начало.

В едни от най-несигурните и смутни времена на 21 век, когато настъпиха резки промени в начина, по който бизнеси и организации функционират, отчетохме нарастването на конкретни нужди в гражданския сектор. Видяхме как социалното предприемачество предложи устойчиви решения за справяне с наболели проблеми от обществено значение. Проблеми, които бяха налице и преди глобалните събития през 2020 г., но които се задълбочиха в следствие на COVID-19 пандемията.

Ето защо, плод на усилията ни да насърчаваме хрумването, развитието и усъвършенстването на идеи – двигатели на промяна, е програмата по предприемачество LET’S GO!

 

Вълнуваме се да обявим, че отново започваме да търсим активни и мотивирани екипи от граждански организации, които искат да развият концепция за стопанска дейност, свързана с каузата на организацията.

 

С тази покана, официално поставяме началото на Програмата по предприемачество LET’s GO 2021!

 

Какво представлява Програмата

Програмата по предприемачество LЕТ‘S GO е интензивна 3-месечна (март – май) поредица от общи и индивидуални онлайн обучителни срещи с ментори. Пред участниците, които я завършат се отваря уникалната възможност да представят своите бизнес идеи пред жури в ежегодния конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“. Тази година той ще разпредели общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за развитие.

Участието в LET’S GO 2021 предоставя възможност на активни НПО хора да развият своя конкретна бизнес идея за стопанска дейност, свързана с мисията на тяхната организация. Тези хора ще натрупат знанията и уменията за организационно и финансово управление, като непрестанно ще получават менторска подкрепа и насоки от експерти в сферите бизнес планиране, маркетинг, реклама и финансови прогнози.

Знаем, че всяка история заслужава да бъде чута. Опитът ни досега многократно е доказал, че развиването на стопанска дейност дава възможност на гражданските организации да намират нови начини, по които да разказват за себе си и за своите мисии.     

 
За кого е подходяща програмата

Програмата е подходяща за организации, които имат конкретна бизнес идея, която искат да разработят и стартират, но до момента не са го направили. Програмата е отворена също така и за организации, които вече развиват социално предприемачески инициативи, но искат да надградят тази си дейност с изцяло нов или допълващ продукт или услуга, за да бъдат по-конкурентни на пазара.

 
Критерии за подбор на участниците

В Програмата за предприемачество LET’s GO 2021 ще могат да се включат 12 граждански организации в обществена полза (сдружения, фондации и читалища), които отговарят на следните минимални изисквания:

 • Да са регистрирани в Агенция по вписванията
 • Да имат конкретна бизнес идея, която е свързана с мисията им
 • Да са мотивирани да развият идеята си в бизнес план, както и да имат първоначален капацитет/потенциал да я стартират (с оглед наличните ресурси)
 • Да имат капацитета да участват във всички предвидени в програмата обучения, менторски срещи и събития 

При подбора ще бъде обърнато внимание на опита на организацията до момента, както и доколко тя е активна и развива дейност.

 
Кандидатстване за програмата

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ОНЛАЙН ТУК до 23 февруари включително!

В периода 25 февруари – 2 март 2021 г.  всеки един кандидат ще бъде информиран на посочен от него електронен адрес за резултатите от подбора. 

 
График на LET’S GO 2021* - Какво кога предстои

     3 – 25 февруари

   Период за кандидатстване

     8 март – 28 май

 Общо и индивидуално менторство от експерти в сфери бизнес планиране, маркетинг и реклама, финансово планиране  (3 уебинара, индивидуални менторски срещи)

 • 8 март - Уебинар по бизнес планиране, маркетинг и реклама и първи срещи с  менторите
 • 9 март - Уебинар по финансово планиране и първи срещи с менторите
 • 19-23 април – индивидуални онлайн менторски срещи
 • 14 май – уебинар за подготовка в представянето на бизнес идеи
 • 24-28 май – уебинар за обща обратна връзка на менторите по бизнес идеите

    От 1 – до 15 юни

   Подаване на материали за участие в конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“ 2021.

  16-30 юли

   Обявяване на резултатите от конкурса

*посочените дати са индикативни и е възможно поради различни обстоятелства да се наложат промени

Всяка поканена за участие организация следва да излъчи минимум по един свой представител, като силно се насърчава включването на екипи от по двама представители. 

Участвайки в програмата ще получите:

 • 15 часа менторска подкрепа и експертни насоки и съвети, с които да развиете вашата идея в бизнес план
 • Задълбочаване на знанията си относно развитие на свързана с мисията стопанска дейност и подобряване на уменията да представяте своите идеи
 • Възможност да представите своите бизнес идеи пред компании, финансиращи организации и потенциални партньори
 • Възможност да се състезавате за финансова инвестиция в рамките на конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“ 
 • Достъп до онлайн информационни и обучителни материали, свързани с темите
 • Шанс да се запознаете с други като вас, които също си задават въпросите какво, как, защо.

 

Такса участие*

Таксата за кандидатстване в Програмата по социално предприемачество LET's GO 2021 e 150 лв.

*Таксата се заплаща след получаване на потвърждение за участие в програмата от страна на Български център за нестопанско право.

За контакти

Ако имате въпроси, пишете ни на info@bcnl.org

Галерия

назад