Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Обучения

Обучение: Защита на данните и НПО - в Пловдив

Български център за нестопанско право съвместно с Програма Достъп до информация (ПДИ) ще проведе обучение на тема Защита на данните и НПО в Пловдив на 19.10.2018 г.

Първоначалният интерес към новите задължения по защита на данните, свързан с влизане в сила на Регламента (ОРЗД) на 25 май 2018 г., отмина. Задълженията за спазването му обаче не са отпаднали. Все по-често при работа с държавни институции се изисква наличието и спазването на стандартите и правилата в областта на защита на личните данни. Новите изисквания са възможност да осигурим яснота, обоснованост и сигурност на личните данни, които обработваме в рамките на дейността си.

Правната среда за ЮЛНЦ се променя и ние сме длъжни да отговаряме на промените адекватно и своевременно. На дневен ред са и темите за изискванията към ЮЛНЦ по новия Закона за мерките срещу изпирането на пари и предизвикателствата, свързани с пререгистрацията на ЮЛНЦ.

 

Каним Ви, като представители на сдружения, фондации и читалища, да се включите в обучение на тема Защита на данните и НПО. На него ще представим най-важните задължения, на които ЮЛНЦ трябва да отговорят, за да спазят новите правни изисквания

Тематично обучението ще обхване:

  • практическите аспекти на промените и какви конкретни мерки трябва да вземат НПО като администратори на лични данни;
  • специфични въпроси, свързани с дейността на НПО и обработването на данни;
  • някои актуални въпроси, свързани с дейността на НПО – във връзка с новия Закон за мерките срещу изпирането на пари и процеса на пререгистрация.

Водещи на обучението ще бъдат адвокат Александър Кашъмов (ръководител на правния екип на ПДИ), адвокат Стефан Ангелов (ПДИ) и Анна Адамова (програмен директор в БЦНП).

Обучението в Пловдив се организира в партньорство с Национален алианс за работа с доброволци (НАРД).

Условия за участие:

Всички желаещи да участват в обучението на място е необходимо да попълнят Формуляра за участие. Попълването на формуляра е задължително.

Място и час на провеждане:

Обучението ще се проведе от 11:00 до 15:00 часа на ул. Димитър Цончев 11, (бивш дом за деца „Рада Киркович”), ет. 3 – офиса на НАРД.

Подробности за дневния ред можете да видите в предварителната програма по-долу.

Важно:

За желаещите да се включат в обучението фондации, сдружения и читалища, които са от Южна България и региона на Пловдив, е предвидено възстановяване на пътните разходи.

 

Обучението се организира с подкрепата на Фондация "Америка за България".

 

Снимка: www.freepik.com

За контакти

За съдействие и въпроси, свързани с участието в обучението в Пловдив, можете да се обръщате към Вероника Йовчева (НАРД), имейл: v.yovcheva@navabg.com

Документи

Предварителна програма Актуализация
preliminary_agenda__19_10_2018_1539333061.pdf

Галерия

назад