Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Обучения

Обучение: Защита на данните и НПО

На 22 юни Български център за нестопанско право съвместно с Програма Достъп до информация (ПДИ) ще проведе обучение на тема Защита на данните и НПО. Обучението е насочено към неправителствените организации, като целта е да се дадат ясни насоки и препоръки към организациите в процеса на съобразяване с новите правила в областта на защита на данните. Също така, предвид спецификата в дейността на НПО ще бъдат обсъдени и конкретни практически въпроси. Обучението ще се излъчва и онлайн през сайта на Портала за НПО – www.ngobg.info .

Тематично обучението ще обхване:

  • практическите аспекти на промените и какви конкретни мерки трябва да вземат НПО като администратори на лични данни;
  • специфични въпроси, свързани с дейността на НПО и обработването на данни.

Адвокат Александър Кашъмов (ръководител на правния екип на ПДИ) и Стефан Ангелов (юрист в ПДИ) ще бъдат водещи на обучението.

Условия за участие:

Общ брой участници: 30

Всички желаещи да участват в обучението на място е необходимо да попълнят Формуляра за участие. Попълването на формуляра ще послужи освен за запазване на място за обучението, но и за предварително запознаване с темите и въпросите, които вълнуват най-много участниците. Ето защо, с оглед полезността на обучението ви молим да отговорите на въпросите във формуляра, както и да зададете ваши конкретни такива.

Място и час на провеждане:

Обучението ще се проведе на 22 юни (петък) от 10:00 до 13:30 часа в зала „Космос“, на адрес: гр. София, ул. „Ангел Кънчев“ 3. Подробности можете да видите в предварителната програма по-долу.

Излъчване онлайн – за всички, които няма да могат да участват на живо в обучението ще бъде направено директно излъчване през интернет страницата на НПО Портала – www.ngobg.info .

Тъй като съобразяването с новите правила в областта на защитата на данните е процес, който ще се развива, включително и на законодателно ниво, БЦНП и ПДИ предвиждат провеждането на допълнителни обучения по темата през втората половина на годината. Наред с това, ще бъде издаден и наръчник за НПО, който да подпомогне процеса по съобразяване с изискванията на Общия регламент за защита на данните.

Обученията се организират с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

За контакти

За допълнителна информация може да се свързвате с БЦНП на тел. (02) 981 66 17 или на електронна поща info@bcnl.org.

Документи

Предварителна програма Актуализация
preliminary_agenda__22_06_2018_1528267874.pdf

Галерия

назад