Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

Програма „Предприемачество за нестопански организации“

WEBINAR: Как да стартираме стопанска дейност с мисия и кауза?

Webinar – 02.02.2023 | 16:00 

Вижте Уебинара ТУК

 

Възможно ли е гражданска организация да създаде и развива социално предприятие, което да подкрепи мисията и каузата ѝ? Да, и все повече организации стартират стопанска дейност, с която се стремят да бъдат по-устойчиви и да комуникират към още по-широка аудитория доброто, което правят.

 

Може би това е част от новогодишното планиране и на Вашата организация или пък за първи път чувате за тази възможност?  

Независимо от отговора, заповядайте на уебинара „Как да стартираме стопанска дейност с мисия и кауза?“ на 2 февруари 2023 г. от 16:00 до 17:00 ч онлайн в ZOOM.  

 

В рамките на събитието ще представим 

  • какво представлява стопанска дейност на НПО?  
  • как една гражданска организация може да стартира и развие социално предприемаческа идея? 
  • какви са ползите 

Ще ви запознаем и с програмата LET'S GO 2023, с която Български център за нестопанско право (БЦНП) подкрепя вече 12 години сдружения, фондации и народни читалища да стартират и развият своята стопанска дейностКандидатстването за нея е отворено до 23:59 ч. на 19 февруари. Повече информация ще намерите ТУК. 

Уебинарът е мястото, на което ще отговорим на Вашите въпроси, свързани с кандидатстването и провеждането на LET'S GO 2023.  

 

За да Ви вдъхновим още малко, сме поканили и социално предприятие, което е стартирало и развива стопанска дейност и може да сподели вдъхновяващи идеи и съвети "от кухнята" на бизнесите с кауза.

   

Регистрация за участие:  

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация тук: https://forms.gle/SsW4W7sGJoZHWgiEA 

 

Във формуляра можете да зададете предварително въпроси, на които да отговорим в рамките на събитието. 

 

На посочения от Вас имейл адрес ще получите линк за събитието, което ще се проведе онлайн в платформата ZOOM на 2 февруари 2023 г., от 16:00 до 17:00 часа. 

* Моля, проверявайте и Вашата СПАМ папка за имейла с линк за включване.   

 

За кого е подходящо събитието?  
Уебинарът е подходящ за екипи на граждански организации, които имат интерес да кандидатстват в LET’S GO 2023 с идея за стартиране на стопанска дейност, както и за такива, които все още нямат идея, но имат желание да развиват социално-предприемаческа идея. 

 

Говорители:

 

Нарине Банкова

Председател на Фондация "Радост за нашите деца" от 2012 г. От 2018г. е и социален предприемач и управител на социалното предприятие Пекарна Радост. Фондацията и социалното предприятие работят за правата на децата и младежите с увреждания и социалното им включване. Пекарна Радост е част от общността на социални предприятия на ДарПазар - платформата на БЦНП, подкрепяща социалните предприятия да достигат до повече хора със своите продукти и услуги.

 

 

Александра Мирчева

Александра Мирчева е координатор на програмата за социално предприемачество - LET'S GO. В рамките на уебинара тя ще разкаже повече за програмата тази година и ще отговори на възникнали въпроси.

 

 

Елена Калинова

Елена Калинова е финансов директор в Български център за нестопанско право. В рамките на уебинара тя ще разкаже повече за първите стъпки при стартиране на свързана с мисията стопанска дейност от гледна точка на законодателство, финансово отчитане и примери от практиката на социалните предприемачи.

 

 

 

За контакти

Галерия

назад