cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК

Подкрепи младите творци, за да ги има!

26 Май 2021

За четвърта година търсим подкрепа на дарители, за да насърчаваме млади творци да развиват таланта си, вдъхновявайки се от случващото се с гражданските ни права.

До 1 юни 2021 г. целим  да наберем сумата от 1500 лв.

Набраните дарения ще бъдат раздадени под формата на парични награди за шестте най-вълнуващи авторски произведения в категориите на конкурса – „Илюстрация“, „Фотография“ и „Текст“, избрани от жури и след гласуване на публиката.

 

 ПОДКРЕПИ СОЦИАЛНО АНГАЖИРАНИТЕ ТВОРЦИ СЕГА С ДАРЕНИЕ НА >>PLATFORMATA.BG<< 

 

Заедно ще дадем заслужено внимание на новото, талантливо поколение илюстратори, фотографи и писатели - будни за правата си и ангажирани с темите на гражданско общество в България.

Ние вярваме, че те са новите гласове, критични и мощни в своя изказ, владеещи силата на изкуството. Те са мегафонът на времето.

 

ЗА АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ВИЖ: FACEBOOK СТРАНИЦАТА НА КОНКУРСА "ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК"

 

Малко повече за нас и конкурса "Граждански Будилник"

Мисията на Български център за нестопанско право е да помага на хората да се сдружават и заедно да случват идеите си за по-добър свят. С конкурса „Граждански Будилник“ даваме пространство на будни и социално ангажирани творци да отправят послания за важността на свободата да се сдружаваме за общи действия, да отстояваме открито целите си и да казваме какво мислим. Доверяваме се на силата на изкуството и вярваме, че то може да предизвиква промяна в хора и общности.

В изданията на конкурса до момента участие взеха над 280 автори. Благодарение на дарители успяхме да подкрепим творческото развитие на 9 млади творци, с общата стойност от 2550 лв.

***

***

Тази година животът продължава да е предизвикателство за много хора. Живеем, работим, общуваме във виртуалния свят! Нови възможности, повече свобода или напротив – ограничения и манипулация са тези, които ни заобикалят? Младите автори ще ни провокират с откровение и ще ни вдъхновят да бъдем Будни за правата си, дори и в една по-различна реалност.

Конкурсът ще набира участници от 1 април до 1 юни 2021. Отличените автори ще наградим на 26 август 2021 г. по време на ФЕСТИВАЛА НА ГРАЖДАНСКИЯ БУДИЛНИК в София. Творбите им ще представим в Галерия на открито в столичен парк и ще разпространим в онлайн изложба. Първенците във всяка категория ще получат и специално участие с интервю за Списание 8.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ВИЖ ТУК: "УЧАСТВАЙ В КОНКУРСА "ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК" 2021"

 

назад