cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Хайде на фестивал ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК 2022!

30 Май 2022

19 юни, 2022 г., от 14:00 часа в ТОПЛОЦЕНТРАЛА -  новото арт сърце на София

Фестивално време е! Отново ще бъдем заедно в рамките на второто издание на творческия фестивал ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК! Каним те заедно за пореден път да поставим правата на сцената, да потанцуваме, да попеем и да се позабавляваме. И всичко това на едно наистина вдъхновяващо място – ТОПЛОЦЕНТРАЛА, по-позната като новото арт сърце на София!

Тази година над 100 артисти се включиха в петото издание на конкурса за социално ангажирано изкуство ГРАДАНСКИ БУДИЛНИК. Провокирахме ги да мислят и творят на тема „Сдружени – силата да сме заЕДНО“. Наистина вярваме, че именно в това се крие ключът към добрия живот – да сме заедно и обединени в името на онези каузи, които движат света към по-добро. Е, след като се нагледахме на страхотните произведения в трите категории ФОТОГРАФИЯ, ИЛЮСТРАЦИЯ и ТЕКСТ, и след като виртуалната публика вече избра своите фаворити, дойде ред да разберем кои ще бъдат тазгодишните отличени от професионалното жури автори и техните творби.

А какво по-подходящо място за награди и изненади от откритата слънчева сцена на Фестивал ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК?

По обичай, освен церемонията по награждаване, сме подготвили шарена програма, с която планираме да те потопим в една празнична атмосфера, събирайки на едно място смели и съпричастни хора, които ценят своята свобода, помагат на граждански каузи и вярват, че правата са ценност, а не състояние.

Ако винаги си се чудил що е то живот с кауза, ела и ще срещнеш поне 100 човека, които ще ти разкажат!

Заповядай на 19 юни, 2022 г., от 14:00 часа в Топлоцентралата - София, „Южен парк–II“ (на ъгъла на ул. „Петко Каравелов“ и ул. „Емил Берсински“)!

 

Фестивалният микс е вече забъркан, а рецептата се състои от музикални, танцови и творчески активности за малки и големи! Ето какво сме подготвили в рамките на фестивалния ден:

14:00 –  14:15 | Тераса бар |  Откриване на фестивал ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК 2022

 

 

Музикални и танцови работилници:

14:15 – 15:15 | Тераса бар | РАБОТИЛНИЦА ПО РИТЪМ

„Ако ще бием нещо, да бием барабана!“ казва Деян Петров-Дицата - перкусионист, барабанист, един от създателите на „Yambadon“ (първата българска група, свиреща традиционни африкански ритми), който сега влиза в ролята и на водещ на работилницата по ритъм. В уъркшопа „Силата на общия пулс“ ще творим и създаваме общи ритмични фигури, изграждайки усещане за заедност. Барабаните ще ни заредят с енергия, ще се почувстваме свързани с другите и ще придобием усещане за общност. Ще успеем да се свържем със собствения си дух на едно по-дълбоко и извисяващо ниво. Нека заедно създадем ритъма на фестивала!

15:30 – 16:30 | Тераса бар | РАБОТИЛНИЦА ЗА АФРО ТАНЦИ

Създадохме ритъм – дотук добре! Сега обаче е време да се раздвижим. За целта ще ни помогне Мария Косса - преподавател по африкански танци, създател на реалности, търсач на смисли. В рамките на работилницата по афро танци ще се научим да стъпваме с лекота по дървения под, водени от ритъма на екзотичния музикален инструмент джембе. Да бъдем заедно – във вихъра на солидарния танц! Ще те очакваме!

16:45 – 17:45 | Тераса бар | РАБОТИЛНИЦА ЗА SWING ТАНЦИ

След като миналата година буквално преживяхме култовата сцена  с песента „Singing in the rain”, сега е ред на суинг танци под жълтото юнско слънце! Заедно с Калина и Миро ще научим и усетим какво е да се танцува на суингинг джаз музика заедно с партньор. Жестоките танцьори от Swing Society ще ни покажат Линди Хоп - най-популярният суинг танц. Дори да нямаш грам опит или пък другарче, с което да полетиш, не се притеснявай – ела и ще стане веселба!

Творчески занимания:

14:15 – 18:45 | Тераса бар | ТВОРЧЕСКИ АКТИВНОСТИ ЗА ПРЕСЪЗДАВАНЕ НА ПРАВА ЧРЕЗ ИЗКУСТВО И ГРАЖДАНСКО-ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИГРИ

През целия ден ще можеш да се потопиш в света на снимането, рисуването и писането на текстове, като се включиш в планираните игри, предизвикателства и творчески активности. Знае ли човек, може пък и някой да се вдъхнови и да създаде творба за следващото издание на конкурса ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК?!

Награждаване:

19:00 – 19:50 | Бар сцена | НАГРАЖДАВАНЕ НА АВТОРИТЕ В КОНКУРСА „ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК“ vol.5

Тук ще разберем кои са тазгодишните отличени автори и техните творби в конкурса за социално ангажирано изкуство ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК 2022! В рамките на церемонията ще изтеглим и победителите в томболата от онлайн гласуването на публиката.

Концертно парти:

20:00 – 21:00 | Тераса бар | КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ – АКУСТИЧНО

Фестивал без музика не е фестивал. Ето защо на сцената на ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК ще посрещнем и феноменалните, извънземни и космически свежари – КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ, които ще забият най-яките акустични парчета. Групата има официално 6 страхотни авторски песни, чиито текстове са на Керана, а музиката и аранжиментите са групово дело. След участието и достигането до финала на телевизионния музикален формат „Гласът на България“ през 2020-а година, Керана се превръща категорично в един от най-бързо развиващите се артисти на българската музикална сцена.

21:00 – 22:00 | Тераса бар | COOL DEN

За края на един готин ден, ще потанцуваме и попеем с … COOL DEN! Момчетата правят песни за хора - така може да бъде описано творчеството на бандата. Ако ги питаш за стила, вероятно ще ти кажат „от всичко по малко“ – малко пънк, малко хип-хоп, малко гръндж, малко рок, малко ска и реге. Миш-маш. Е, ние огладняхме и нямаме търпение да вкусим от тази чудна музикантска гозба!

Закриване:

22:00 - 22:10 | Тераса бар | Закриване на събитието

 

Хайде, нека заедно да посрещнем лятото под шарените звуци, ритми, танци на свободния човешки дух! Доведи приятел, докарай роднина, грабвай кучето и ще те очакваме!

Не пропускай да се отбележиш и във Facebook събитието.

 


Фестивалът се реализира с финансовата подкрепата на Фондация „Америка за България“     

                               

назад