cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Играй „Граждански Будилник в Музейко“

11 Май 2021
Следвай петлето | Открий отговорите | Спечели награда

 

От месец май ГРАЖДАНСКИЯТ БУДИЛНИК ще приканва малчуганите да опознаят правата си и да останат будни за тях чрез интерактивна гражданско-образователна игра. Инициативата е съвместно дело на Български център за нестопанско право и Детският научен център Музейко.

 

Какво е „Граждански Будилник в Музейко“
 

Играта е за търсене и намиране на тайнствени отговори, скрити в залите „Минало“, „Настояще“ и „Бъдеще“ на детския образователен център. Ключов символ в играта е жълтото рошаво Петле, което дава подсказки къде са скрити отговорите на загадките. Докато превежда играчите през пластовете на времето, Петлето с любопитни истории напомня колко е важно да се справяме заедно, да казваме мнението си и да се борим за това, което искаме.

Чрез играта любознателните посетители на Музейко ще научат повече за трите граждански права: правото на сдружаване, правото на мирни събрания (протести) и свободата на словото като основни съставки на демократичното гражданско общество.

 

За кого е подходяща?

„Граждански Будилник в Музейко“ е игра, подходяща за деца над 7-годишна възраст, за техните придружители, както и за млади хора.

 

Кога и къде се провежда?

Играта ще се провежда всяка майска събота:

В дните: 15, 22 и 29 май 2021 г.

В часовете: от 11:00 до 12:30 и от 13:00 до 14:00 часа

В Детския научен център Музейко на адрес: София, ул. „Професор Боян Каменов“ № 3

 

За организатора:

Български център за нестопанско право разказва за правата на хората, помага им да се сдружават и заедно да осъществяват идеите си за по-добър свят.

В конкурса ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК отличаваме социално ангажирани творци и техните послания за важността на свободата да се сдружаваме за общи действия, да отстояваме открито целите си и да казваме какво мислим.

 

Дарителска кампания:

За четвърта година търсим дарителска подкрепа за награди на отличените в конкурса творци в три категории „Илюстрация“, „Фотография“ и „Текст“.

Вярваме, че така ги насърчаваме да развиват таланта си и да продължават да търсят вдъхновение в случващото се.

Бъди наш дарител на: Platformata.bg I Кампания "Подкрепи младите творци, за да ги има!" I

 

Ако сте любопитни да играете и имате въпроси – може да се свържете с екипа на Български център за нестопанско право, лице за контакт: Айлин Юмерова, имейл: aylin@bcnl.org

 

Инициативата се реализира от Български център за нестопанско право в партньорство с Детски научен център Музейко и с финансовата подкрепата на Фондация „Америка за България“ .

 

С медийното партньорство на:

назад