cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Lab4e: Ето кои са българските социални предприемачи, които ще обменят опит с холандските си колеги

14 Февруари 2018

След известно привидно затишие в Lab4e, ви представяме групата от социални предприемачи, която ще пътува до Нидерландия, за да почерпи от опита на колегите си там. Задачата на участниците от българска страна ще бъде да идентифицират и прототипират социална иновация, която води до подобряване условията на труд и управлението на човешките ресурси в социалните им предприятия. Предвид споделената до момента информация и опита на партньорите по проекта фондация „Де Пасерел“ (Нидерландия) социалната иновация до голяма степен ще е свързана с проследяване и оценка на готовността на хората с увреждания, заети в социалните предприятия, за включване на първичния пазар на труда. На участниците в учебното пътуване предстои да видят различни примери и работещи практики в тази посока, да посетят няколко социални предприятия в Апелдоорн и околността, да чуят от самите работещи там повече за подходите, които използват в работата си, и да разберат за въздействието, което постигат. Въз основа на личните си впечатления и придобити знания, на установените контакти и обмен, всеки от участниците ще има възможност да подобри начина на работа в организацията си.

 
Ето и групата български социални предприемачи, които ще вземат участие в учебното пътуване до Нидерландия:

• Милен Веселинов Гечовски от Сдружение „Закрилници“, Монтана
• Анита Красимирова Накова от Фондация „Синергиа“, София
• Севда Милева Кючукова-Димитрова от Фондация „Свети Николай Чудотворец“, Добрич
• Дима Стефанова Спасова от Сдружение „Дете и пространство“, Русе
• Соня Любенова Спасова от Фондация „Светът на Мария“, София
• Юлия Иванова Йорданова от Фондация „Конкордия България“, София
• Калина Николаева Нешева от Сдружение „Закрила-Ловеч“, Ловеч
• Даниела Тодорова Горанова от Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения, Варна
• Стояна Петрова Стоева от Сдружение „ИДЕА“, Варна
 
Един от принципите на работа в Lab4e е споделянето и обмяната на опит. Така че съвсем скоро те самите ще ни разкажат повече за себе си, а и за онова, което ги е вдъхновило най-много по време на срещите им с холандските социални предприемачи.

Ние вече нямаме търпение!
 
Проектът „Лаборатория за ноу-хау в сферата на социалното предприемачество“ е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
 
назад