Затвори
Начало Начало Начало Търсене EN

ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК

Дарителска кампания: Подкрепи творците – защитници на правата и гражданския активизъм

6 Февруари 2023

Хей, здравей! Щом четеш тези редове, ти имаш супер сила и ти пука за гражданските права! Включи се в подкрепата за творците – активисти, които със своето изкуство искат да покажат защо е важно да сме граждански активни.  

Това са смели и съпричастни авторикоито през 2023 г. ще впрегнат своя талант и креативен ум за конкурса „Граждански Будилник“ и ще създадат социално ангажирано изкуство, разказващо за Доброто и съБуждащи света с призива: „Ние сме най-силни, когато помагаме на другите“.  

С дарение на избрана от теб сума ТУК ще допринесеш за наградния фонд на конкурса „Гражданския Будилник“, в който ще бъдат наградени 9 талантливи творци, и ще помогнеш да проведем по най-добрия начин фестивала ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК - на 1 юли 2023 г. в Топлоцентрала-София.

 

ПОДКРЕПИ ТВОРЦИТЕ – ЗАЩИТНИЦИ НА ПРАВАТА И ГРАЖДАНСКИЯ АКТИВИЗЪМ С ДАРЕНИЕ ЗА КАУЗАТА НА 

❤️ ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК ❤️

 

По банков път:

Титуляр на банковата сметка: Фондация БЦНП

IBAN: BG16UNCR70001522353187

BIC: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк АД

 

Или онлайн през PayPal:

 

 

Голямата ни мечта е до 1 юни 2023 г. да наберем сумата от 10 000 лв. за наградния фонд на даровити автори в конкурса „Граждански Будилник“ vol.6, създаващи изкуство със социална мисияи за организирането на фестивала за права и изкуство ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК vol.6на който те ще бъдат наградени. 

Авторитетно жури от професионалисти в своите сфери ще оценят и изберат най-добри и въздействащи произведения на първите 3 места във всяка от 3-те конкурсни категории: „Фотография“, „Илюстрация“, „Текст“.  

Включи се в благотворително събитие и подкрепи социално ангажиран творец. Разгледай богатата палитра от преживявания, които сме подготвили!

 

Вярваме, че с твоя помощ, ще успеем! 

 

 

Защо го правим? 

Ние от Български център за нестопанско право (БЦНП) преди 6 години  стартирахме "Граждански Будилник"– конкурс за творци, които искат да поставят темата за гражданските свободи и възможността да се сдружаваме, да говорим свободно, да протестираме. 

Досега в конкурса участие взеха над 480 талантливи автори, които изследваха и споделяха своята форма на съпричастност към случващото се с граждански ни права и свободи. Получихме повече от 1000 илюстрации, комикси, фотографии, стихотворения, есета, разкази, публицистични материали. Всички тези творчески произведения имаха едно основно послание: Ние сме свободни, имаме права и те са важни за нас! 

През 2022 г. със средствата от дарителската кампания отличихме 12 млади и талантливи автори, които получиха парични награди за своите вдъхновяващи произведения, посветени на силата да сме заЕДНОкогато сме СДРУЖЕНИ 

 

Ето кои бяха те и как беше разпределен наградният фонд през 2022 г.:

 

В категория „Фотография“

Първо място: Денислав Стойчев – за фотографската серия „Център за подкрепа на бежанци от Украйна, град Варна“ 

 

Второ място: Александър Карамфилов – за фотографската серия „Чиста Марица“ 

 

Трето място: Вили Ракаджиева – за фотографията „Бездомник се грижи за бездомник“ 

 

Награда „Изборът на публиката“ в онлайн гласуването: Милен Миланов – за фотографията „НеизчезващиТЕ“ 

 

В категория „Илюстрация“ 

Първо място: Валентин Георгиев – за серията илюстрации „Заедно“ 

 

Второ място: Таня Божинова – за илюстрацията „Заедно на една ръка разстояние“ 

 

Трето място: Мая Иванова – за диптиха илюстрации „Връзката между поколенията“ 

 

Награда „Изборът на публиката“ в онлайн гласуването: Светлана Попова – за илюстрацията „ВЕДНО̀“ 

 

В категория „Текст“ 

Първо място: Пламена Стоянова - за разказа „За дружното живеене и правото на сдружаване“ 

 

Второ място: Арсо Нистевски – за интерактивната приказка „Рояк врабчета“ 

 

Трето място: Александър Арнаудов – за стихотворенията „Активизъм“, „Ангелът по време на пандемия“, „Граници“, „Колективен кошмар“, „Планета 1998“ 

 

Награда „Изборът на публиката“ в онлайн гласуването: Генка Богданова –  за разказа „Щастието да имаш верни приятели 

 

Всички отличени творби в петото издание на конкурса„Граждански Будилник“ може да разгледаш онлайн тук: Изложба „СДРУЖЕНИ: Силата да сме заЕДНО“ 2022. 

  

Вярваме, че артистите, които се осмеляват да изразяват активната си позиция за това колко е важно да оставаме обединени и какво можем да постигнем заедно, когато сме сдружени около една обща кауза, заслужават признателност и подкрепа! 

 

 

За организатора - Български център за нестопанско право 

Български център за нестопанско право (БЦНП) е неправителствена организация в обществена полза. Нашата мисия е да подкрепяме хората в България да се сдружават свободно и да са граждански активни. Това правим повече от 22 години. За нас сдружаването и гражданските организации са повече от ценност – те са двигателят на гражданското общество. 

Затова, за нас е особено важно все повече хора да разпознават гражданските организации около себе си, да бъдат съпричастни към техните каузи, да доброволстват и да се доверяват на силата да се свързваме в Доброто и да помагаме. 

 

За връзка с нас

Ако имаш въпроси или искаш нещо да ни споделиш, може да се свържеш с нас на имейл: budilnik@bcnl.org или по телефон: 0888 519 991, лице за контакт: Айлин Юмерова

 

Защото „ние сме това, което правим“ не само за себе си, но и за общностите, във и с които живеем. 

 

 

 

назад